Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο πρώτος Server του The Pirate Bay

Ο πρώτος διακομιστής του The Pirate Bay - πηγή

Όλα ξεκίνησαν από έναν υπολογιστή κάτω από το κρεβάτι ενός από τους ιδρυτές της τεράστιας ιστοσελίδας διαμοιρασμού αρχείων.

Το μουσείο των γρίφων στην Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας


Ένα ίδρυμα αφιερωμένο στα περίεργα, την λογική, τους γρίφους και την μακρά ιστορία της Μογγολίας στα παζλ.

Τα σπήλαια Terra Ronca της Βραζιλίας


Η Lapa Terra Ronca είναι μια ασβεστολιθική σπηλιά μέσα στο Terra Ronca State Park του São Domingos στην Βραζιλία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συμπλέγματα σπηλαίων στην Νότια Αμερική.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

6 στάσεις στο κυνήγι του Άγιου Δισκοπότηρου

Ο βασιλιάς Αρθούρος στη Στρογγυλή Τράπεζα με όλους τους ιππότες του - πηγή

Στην προσπάθεια εντοπισμού του πιο απατηλού ιερού κειμηλίου θα βρεθεί κανείς σε αυτά τα πραγματικά μέρη.

Ένα από τα περίπου 50 εναπομείναντα Fiat 500 Ferves Ranger


Μεταξύ του 1967 και του 1971 κατασκευάστηκαν περίπου 600 Fiat 500 Ferves Ranger και σήμερα σώζονται περίπου 50 κομμάτια.

Το Red Keep του Game of Thrones από Lego


Η εισαγωγή του Game of Thrones της HBO είναι από τους λίγους τίτλους αρχής που μπορεί να θέλει κανείς να μη δει. Αλλά ο Claus-Marc Hahn ίσως είναι μεγαλύτερος οπαδός των τίτλων αρχής από την ίδια τη σειρά. Και αυτό γιατί δημιούργησε μια τεράστια κινούμενη έκδοση του Red Keep χρησιμοποιώντας μόνο Lego.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το Χέρι του Ηρακλή


Το πιο γιγάντιο τρίο δακτύλων σε όλη την αρχαιότητα

Μια συλλογή με παράξενες και μυστικές φωτογραφίες φυλών από όλες τις ηπείρους


Το The Secret Museum of Mankind είναι ένα μυστηριώδες βιβλίο που εκδόθηκε το 1935. Ο συγγραφέας του δεν αναφέρεται, δεν έχει copyright ή κάποια ημερομηνία, οι σελίδες του δεν είναι αριθμημένες, δεν διαθέτει ούτε κατάλογο περιεχομένων. Εκδόθηκε από την Manhattan House και πουλήθηκε από την Metro Publications, και οι δύο με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το FBI έχει σχεδόν όλα τα όπλα που έχουν κατασκευαστεί

Τμήμα της συλλογής του Εργαστηρίου - πηγή

Αν έχετε ποτέ δει κάποια ταινία ή σειρά εγκληματικότητας, πιθανώς να έχετε αναρωτηθεί πώς οι αστυνομία μπορεί να καταλάβει το ακριβές όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο έγκλημα. Αυτό συμβαίνει γιατί πιθανώς οι Αρχές διαθέτουν το ίδιο όπλο.

Το FBI διαθέτει μια συλλογή με περισσότερα από 7.000 πυροβόλα όπλα μιας περιόδου 80 χρόνων που βρίσκονται στο εργαστήριο του FBI στο Quantico της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP10+3

Αεροπλάνο χωρίς τη θέση 13 - πηγή

Τρισκαιδεκαφοβία είναι ο φόβος για τον αριθμό δεκατρία, που θεωρείται πρόληψη. Ο φόβος για την Παρασκευή και 13 αποκαλείται παρασκευοδεκατριαφοβία.

Προέλευση
Το δεκατρία μπορεί να θεωρείται "κακός" αριθμός απλά επειδή είναι μια μονάδα πάνω από το δώδεκα, που είναι δημοφιλής αριθμός σε πολλούς πολιτισμούς (λόγω του ότι είναι εξαιρετικά σύνθετος αριθμός).

Ο αριθμός 13 έχει επίσης για κάποιους και βιβλικές προεκτάσεις. Στο Μυστικό Δείπνο, μετά τον οποίο ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού, οι συνδαιτυμόνες ήταν 13. Σχέση έχει επίσης το γεγονός ότι ένα σεληνοηλιακό ημερολόγιο πρέπει να έχει 13 μήνες σε κάποια χρόνια, ενώ το ηλιακό Γρηγοριανό ημερολόγιο και το σεληνιακό Ισλαμικό ημερολόγιο έχουν πάντοτε 12 μήνες σε ένα χρόνο (δείτε και Ένα ημερολόγιο που είχε 13 μήνες). Η τρισκαιδεκαφοβία μπορεί να επηρέαζε και τους Βίκινγκς-πιστεύεται ότι ο Λόκι στη σκανδιναβική μυθολογία ήταν ο 13ος θεός, κατά τον ίδιο τρόπο που στο Χριστιανισμό ο Σατανάς θεωρείται ο 13ος άγγελος. Ο κώδικας του Χαμουραμπί, που γράφτηκε στη Μεσοποταμία περίπου το 1686 π.Χ., παραλείπει τον αριθμό 13. Κάτι τέτοιο υπονοεί ότι η πρόληψη υπήρχε πολύ πριν τη Χριστιανική εποχή. - από

Δείτε και: Το έχετε προσέξει; Στα περισσότερα αεροπλάνα δεν υπάρχει η σειρά καθισμάτων «13». Ούτε αριθμός πτήσης 13. Γιατί στην Ασία δεν υπάρχουν οι θέσεις 4, 9 και στη Γερμανία η 17; Φοβίες και προκαταλήψεις εν πτήσει

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Το άγαλμα του Μικρού Πρίγκηπα


Ένα χαριτωμένο άγαλμα του γνωστού και αγαπημένου χαρακτήρα.

Επιστολές σε μικροφίλμ: Πριν τα e-mail υπήρξαν τα V-mail του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Λίγο αφότου οι ΗΠΑ μπήκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο στρατός τους κατάλαβε ότι το να στέλνουν και να λαμβάνουν οι στρατιώτες επιστολές ήταν μια πρόκληση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον χώρο που χρειάζονταν τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούσαν και ήθελαν περισσότερο χώρο για όπλα και προμήθειες.

Η λύση βασίστηκε στην British Airgraph Service και ονομάστηκε Victory Mail (Ταχυδρομείο της Νίκης), V-Mail για συντομία.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οι πρωτοπόρες γυναίκες των πτήσεων με αερόστατο

Η Sophie Blanchard - πηγή

Το απόγευμα της 6ης Ιουλίου του 1819, ο Βρετανός τουρίστας John Poole βρισκόταν στο δωμάτιό του σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού, όταν είδε κάτι σοκαριστικό: μια γυναίκα, η Sophie Blanchard, είχε ανέβει στους ουρανούς με το αερόστατό της και ήταν έτοιμη να ρίξει9 πυροτεχνήματα, όταν, "για λίγα λεπτά, το αερόστατο ήταν κρυμμένο στα σύννεφα. Επανεμφανίστηκε για λίγο και είδα μια στιγμιαία φλόγα... Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η καημένη γυναίκα, ανασηκώθηκε και μπλέχτηκε στο δίχτυ της μηχανής της, έπεσε με φοβερή συντριβή στην στέγη ενός σπιτιού στη Rue de Provence... και από εκεί στο δρόμο και η Madame Blanchard ήταν νεκρή!", όπως περιγράφει ο ίδιος.

Ο δραματικός θάνατος της Sophie Blanchard, πρωτοπόρου των αερόστατων, σηματοδότησε την αρχή του τέλους της μανίας που σάρωσε την ηπειρωτική Ευρώπη και την Αγγλία για σχεδόν 40 χρόνια και συμμετείχαν γυναίκες.

Το βρετανικό ολοκαύτωμα των κατοικίδιων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί είναι φανατικοί με τα κατοικίδια. Αυτή η αγάπη όμως ξεχάστηκε -κατά κάποιον τρόπο- κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η αγία προστάτιδα των γατών


Μπορεί στις 17 Μαρτίου οι Ιρλανδοί να γιορτάζουν τον Άγιο Πατρίκιο, αλλά αυτή η μέρα γιορτάζει και μια λιγότερο γνωστή αγία: η Γερτρούδη του Νεβίλ, προστάτιδα των... γατών. Αυτό λέει τουλάχιστον το διαδίκτυο, ακόμη και αν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν το έχει επισημοποιήσει.

Το μουσείο ανατομίας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης


Μια συλλογή από ανατομικά μοντέλα, μουμιοποιημένα μέρη σώματος και ανθρώπινα οστά σε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP12

Ρωμαϊκό ανάγλυφο (3ος αιώνας μ.Χ.) που απεικονίζει τους 12 Άθλους του Ηρακλή (από τα αριστερά προς τα δεξιά): το λιοντάρι της Νεμέας, η Λερναία Ύδρα, ο Ερυμάνθιος Κάπρος, η Κερυνίτιδα Έλαφος, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, η Ζώνη της Ιππολύτης, οι Κόπροι του Αυγεία, ο Ταύρος της Κρήτης και τα Άλογα του Διομήδη - πηγή

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δεκάδες πρώην απόρρητα βίντεο πυρηνικών δοκιμών στο YouTube

Επιχείριση Τσαγιέρα (Teapot MET/ Military Effects Test) - πηγή

Πρόσφατα, το Lawrence Livermore National Laboratory, μια ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενη μονάδα έξω από το Σαν Φρανσίσκο που εστιάζεται στην πυρηνική έρευνα, κυκλοφόρησε 63 σπάνια και αποχαρακτηρισμένα βίντεο πυρηνικών δοκιμών.

Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ενώ γύριζε η κάμερα


Το Natural Rotations είναι μια σειρά φωτογραφιών του Άγγλου φωτογράφου Simon Painter. Κάθε μία απ' αυτές δημιουργήθηκε ενώ η κάμερα στριφογύριζε και η έκθεσε ήταν σε εξέλιξη.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η πιο καταξιωμένη αστρονόμος που ίσως να μην ακούσατε ποτέ

Η Καρολίνε Χέρσελ - πήγη

Σαν σήμερα το 1750, γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας η πιο καταξιωμένη αστρονόμος, η Καρολίνε Χέρσελ. Ήταν αδερφή και επί σειρά ετών βοηθός του διάσημου αστρονόμου αδερφού της, Ουίλιαμ Χέρσελ.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τα πιο δύσκολα -και ακατόρθωτα- μέρη για να φτάσει κανείς στον κόσμο

Το Γανγκάρ Πουενσούμ - πηγή

Σήμερα, με τα αεροπορικά ταξίδια είναι εύκολο να φτάσει οπουδήποτε. Οποιοσδήποτε μπορεί να φτάσει στα περισσότερα μέρη του πλανήτη μας σε λιγότερο από μια μέρα. Αλλά, ακόμα και σήμερα υπάρχουν μέρη -και είναι πολλά- που απαιτούν ένα τεράστιο ταξίδι.

Ο άνθρωπος που έδωσε ζωή στον Γκοτζίλα


Πριν ο Γκοτζίλα γίνει μια δημιουργία κάποιου υπολογιστή, το ιαπωνικό τέρας αναπαριστούσε ένας ηθοποιός με κοστούμι.

Σπάνια ανθοφορία σε μια έρημο της Καλιφόρνια

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ana Cristina (@anacristina_bsf) στις


Κάθε άνοιξη, αγριολούλουδα φωτίζουν το σκληρό τοπίο του Anza-Borrego Desert State Park στη Νότια Καλιφόρνια. Φέτος, η αυτή έκρηξη ζωής είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Όπως αναφέρει το National Geographic, μια "σούπερ άνθιση" έχει κατακλύσει την περιοχή χάρη στις ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις που διήρκεσαν επί μήνες.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο ναζί που έσωσε αμέτρητους Κινέζους

Ο John Rabe - πηγή

Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι μόνο άσπρο και μαύρο, καλός ή κακός. Πολλές φορές, υπάρχει και το γκρι, η ενδιάμεση κατάσταση...

Κάτι τέτοιο ήταν και ο John Rabe, μέλος του ναζιστικού κόμματος που έσωσε αμέτρητες ζωές κατά τη διάρκεια της Σφαγής της Ναντσίνγκ.

Μια βελανιδιά που έχει τον δικό της ταχυδρομικό κώδικα


Bräutigamseiche,
Dodauer Forst,
23701 Eutin, Germany

Αν γράψει κάποιος μια επιστολή στην πιο πάνω διεύθυνση, θα καταλήξει στην κουφάλα μιας βελανιδιάς στο δάσος Dodauer Forst κοντά στην πόλη Οϊτίν στη Γερμανία.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP11


Οι αριθμολόγοι πιστεύουν ότι γεγονότα που συνδέονται με την ώρα 11:11 εμφανίζονται πιο συχνά απ' ό,τι μπορούν να εξηγηθούν κατά τύχη ή σύμπτωση. Αυτή η πεποίθηση έχει σχέση με την έννοια της συγχρονικότητας. Μερικοί συγγραφείς ισχυρίζονται ότι το να βλέπει κανείς την ώρα 11:11 στο ρολόι είναι ένα ευοίωνο σημάδι. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η 11:11 σηματοδοτεί την παρουσία κάποιου πνεύματος. Η πεποίθηση ότι η ώρα 11:11 έχει μυστικιστικές δυνάμεις έχει υιοθετηθεί από τους πιστούς της Νέας Εποχής (το κίνημα της "Νέας Εποχής" (New Age) είναι μια σύνθεση ανατολικών Θρησκειών και αρχαίων μυστηριακών διδασκαλιών συνδυασμένες με γνωστικισμό και πνευματισμό). - πηγή: wikipedia

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κάστορες στη Σελήνη: ο μεγάλος αστρονομικός hoax του 1835


Στις 25 Αυγούστου του 1835, οι αναγνώστες της New York's Sun έμαθαν μερικά παράξενα πράγματα. Τα 3/4 του πρωτοσέλιδου ήταν αφιερωμένα σε αυτό που η εφημερίδα ισχυρίστηκε ήταν ένα απόσπασμα από την αξιόπιστη Edinburgh Journal of Science. Στην μακρινή Νότια Αφρική, ο διάσημος αστρονόμος Τζον Χέρσελ είχε κάνει μια φανταστική ανακάλυψη.

Φωτογραφίες και ένα σημείωμα περιγράφουν μια βλοσυρή ανακάλυψη στην τελευταία λέμβο του Τιτανικού

Το σημείωμα

Οι τρεις φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 13 Μαΐου του 1912, σχεδόν ένα μήνα μετά την βύθιση του Τιτανικού, και δείχνουν πλήρωμα του RMS Oceanic που προσπαθεί να προσεγγίσει μια λέμβο του υπερωκεάνιου. Μέσα στη λέμβο -που πιστεύεται ότι είναι η τελευταία που έφυγε από το βυθιζόμενο πλοίο- βρέθηκαν σε σήψη τα σώματα τριών επιβατών του Τιτανικού.

Εκπληκτικά και πανέμορφα infographic και χάρτες από τα 1800


Εκπαιδευτικά διαγράμματα επιστημονικών ανακαλύψεων, από την επιφάνεια του φεγγαριού μέχρι τους μεγαλύτερους ποταμούς.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Διαβατήρια χωρών που δεν υπάρχουν σήμερα


Βρετανική Παλαιστίνη, ΕΣΣΔ, Ελεύθερη Πολιτεία της Φιούμε, κ.ά. Η ιστορία είναι γεμάτη με κράτη που υπήρξαν για πολύ λίγο και που απλά εξαφανίστηκαν.

Ο Tom Topol συλλέγει διαβατήρια εδώ και 14 χρόνια και στην ιστοσελίδα του passport-collector.com, παρουσιάζει ταξιδιωτικά έγγραφα στο πέρασμα των χρόνων. Ο Topol γοητεύτηκε από τα παλιά διαβατήρια όταν βρήκε τυχαία μερικά σε μια υπαίθρια αγορά στο Κιότο της Ιαπωνίας. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει όσα μπορεί για την πολιτική και τη γεωγραφία ιστορικών διαβατηρίων.

Δείτε μερικά διαβατήρια από τη συλλογή του Topol, χωρών που πλέον δεν υπάρχουν.

Το τρίτο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία


Έχετε ακουστά το Τσερνομπίλ και την Φουκοσίμα. Αλλά το αμέσως επόμενο πυρηνικό ατύχημα δε θα σας "πει" -ίσως- τίποτα απολύτως. Και αυτό γιατί κρατήθηκε σε μεγάλο βαθμό μυστικό.

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και το 1911 υιοθετήθηκε και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Δείτε μερικά παλαιότερα θέματα αφιερωμένα σε γυναίκες.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Όταν το μπόουλινγκ ήταν μόνο για τους βασιλείς

Ξύλινη μπάλα του μπόουλινγκ, Μουσείο του Λονδίνου

Ο Ερρίκος Η' της Αγγλίας συχνά απαγόρευε τους κοινούς να συμμετέχουν

Ένας εγκαταλελειμμένος πύργος στις Μπαχάμες


Σε έναν πύργο-παρατηρητήριο στις Μπαχάμες υπάρχει μια αίσθηση της εποχής του διαστήματος.

Ο μεγαλύτερος κύβος του Ρούμπικ διαθέτει πάνω από 2.900 τετράγωνα


Όσοι έχουν φτάσει την λύση του απλού Κύβο του Ρούμπικ σε καλό επίπεδο, έχουν μια μεγαλύτερη πρόκληση να αντιμετωπίσουν.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP10

Ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα

Το 10 στη Χημεία
* Ο ατομικός αριθμός 10 αντιστοιχεί στο νέον.
* Το δεκάνιο (C10H22) είναι η απλούστερη οργανική ένωση με 10 άτομα άνθρακα.
* Το βουτάνιο (C4H10) είναι η απλούστερη οργανική ένωση με 10 άτομα υδρογόνου.

Το 10 στη Βιολογία
* Τα δεκάποδα (decapoda) είναι μια τάξη μαλακίων με 10 πόδια.

Το 10 στην Αστρονομία
* Το Μεσιέ 10 είναι ένα σφαιρωτό σμήνος σε απόσταση περίπου 14.000 ετών φωτός στον αστερισμό Οφιούχος.

Το 10 στη θρησκεία
* Οι Δέκα εντολές, λεγόμενες και "Δεκάλογος", είναι ένας κατάλογος δέκα ηθικών εντολών, οι οποίες, σύμφωνα με τη Βίβλο, υπαγορεύτηκαν στον Μωυσή από τον Θεό στο όρος Σινά και του δόθηκαν, (δύο φορές), χαραγμένες σε δύο πέτρινες πλάκες, όπου αφήνεται να εννοηθεί ότι ο ίδιος ο Θεός (και τις δύο φορές) λατόμησε και εγχάραξε.
* Οι Δέκα Πληγές ή αλλιώς Πληγές της Αιγύπτου ήταν, σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση, δέκα καταστροφικές συμφορές με τις οποίες έπληξε ο Θεός του Ισραήλ τον Φαραώ της Αιγύπτου και το λαό του, καθώς δεν επέτρεπε στον καταπιεσμένο λαό Ισραήλ να φύγει από την Αίγυπτο ώστε να λατρεύει ελεύθερα τον Θεό του.
* Στον Πυθαγορισμό ο αριθμός 10 έπαιζε σημαντικό ρόλο και συμβολιζόταν με την τετρακτύς.

Το 10 στην ιστορία
* 10 ήταν οι φυλές και οι στρατηγοί στην Αρχαία Αθήνα.
* Χρησιμοποιήθηκε η ακραία ποινή του αποδεκατισμού στον ρωμαϊκό στρατό. - από

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Το σχέδιο των Συμμάχων να βάψουν το όρος Φούτζι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το όρος Φούτζι - φωτογραφία

Ήταν σίγουρα μια φιλόδοξη πρόταση.

Το Στόμα της Αλήθειας


Το μισάνοιχτο στόμα αυτής της παγανιστικής μορφής λέγεται ότι δαγκώνει και κόβει τα χέρια των ψευτών.

Ένα vintage φυλλάδιο για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο


Είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς εκείνη την εποχή που δεν υπήρχαν τηλέφωνα, αλλά αυτό το ξεκαρδιστικό φυλλάδιο του 1951 μας υπενθυμίζει ότι υπήρχε εκείνη η εποχή και μάλιστα χρειαζόταν ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ένα έγχρωμο φιλμ από το 1922


Σε μερικές δοκιμές που έγιναν το 1922 στα Paragon Studios στο Fort Lee του Νιου Τζέρσεϊ, η ηθοποιός Mae Murray εμφανίζεται σχεδόν διαφανής, η σάρκα της είναι χλωμή και θυμίζει μαρμάρινα γλυπτά, τα χείλη της είναι έντονα κόκκινα, όπως έντονα είναι τα μάτια και τα μαλλιά της. Την συντροφεύει η ηθοποιός Hope Hampton από την ταινία του 1922 The Light in the Dark, η οποία περιείχε την πρώτη εμπορική χρήση του Two-Color Kodachrome σε φιλμ.

Η μακριά και παράξενη ιστορία του κοψίματος... των νυχιών


Τα νύχια έχουν έναν λειτουργικό σκοπό, αλλά σίγουρα έχουν με μια ενοχλητική παρενέργεια.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το να πρέπει να τα κόβουμε συχνά-πυκνά, και πώς αλλιώς παρά με ένα νυχοκόπτη.