Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Φωτογραφίες και ένα σημείωμα περιγράφουν μια βλοσυρή ανακάλυψη στην τελευταία λέμβο του Τιτανικού

Το σημείωμα

Οι τρεις φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 13 Μαΐου του 1912, σχεδόν ένα μήνα μετά την βύθιση του Τιτανικού, και δείχνουν πλήρωμα του RMS Oceanic που προσπαθεί να προσεγγίσει μια λέμβο του υπερωκεάνιου. Μέσα στη λέμβο -που πιστεύεται ότι είναι η τελευταία που έφυγε από το βυθιζόμενο πλοίο- βρέθηκαν σε σήψη τα σώματα τριών επιβατών του Τιτανικού.Δείτε ακόμη:
Η γυναίκα που επιβίωσε από δυο ναυάγια και ένα ατύχημα
15 Απριλίου 1912: Τα παγόβουνα που βύθισαν τον Τιτανικό
Η τελευταία γνωστή φωτογραφία του Τιτανικού εν πλω
Η είδηση της βύθισης του Τιτανικού σε μια φωτογραφία την επόμενη ημέρα
Η παράξενη ιστορία δυο ορφανών του Τιτανικού

Η μια φωτογραφία δείχνει την βάρκα του Oceanic που την κατεβάζουν στη θάλασσα. Μια άλλη την δείχνει που πλησιάζει την λέμβο και η τρίτη δείχνει το πλήρωμα του Oceanic στην λέμβο του Τιτανικού.
Ένα σημείωμα που βρέθηκε σε έναν επιβάτη του Oceanic περιγράφει την αποκρουστική ανακάλυψη των τριών σωμάτων. Ένα από τα σώματα φορούσε κοστούμι δείπνου. Τα άλλα δύο μάλλον ανήκαν σε δυο πυροσβέστες του Τιτανικού και ήταν κάτω από τα καθίσματα της λέμβου, προσθέτοντας ότι το χέρι του ενός απλά έμεινε στα χέρια του επικεφαλής της ομάδας του Oceanic... Επίσης αναφέρει ότι βρέθηκε και ένα γυναικείο δαχτυλίδι.

Μερικοί επιβάτες του Τιτανικού επιβιβάστηκαν στην λέμβο, γνωστή ως Collapsible A, όταν έπεσε από το πλοίο, αλλά δεν επιβίωσαν όλοι. Τα σώματα που βρέθηκαν από το Oceanic έμειναν στην λέμβο όταν εκείνοι που επιβίωσαν από την Collapsible A μετακινήθηκαν σε άλλη λέμβο.

Ο 37χρονος Thomson Beattie

Το σώμα με το κουστούμι αναγνωρίστηκε ως ο 37χρονος επιβάτης πρώτης θέσης Thomson Beattie. Το δαχτυλίδι ανήκε στην Σουηδή επιβάτιδα Elin Gerda Lindell, που μόλις και μετά βίας έφτασε στην Collapsible A, αλλά αργότερα πνίγηκε. Ο σύζυγός της Edvard Bengtsson Lindell κράτησε το δαχτυλίδι της Elin πριν πεθάνει στην Collapsible A. Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

από: daily mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου