Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP12

Ρωμαϊκό ανάγλυφο (3ος αιώνας μ.Χ.) που απεικονίζει τους 12 Άθλους του Ηρακλή (από τα αριστερά προς τα δεξιά): το λιοντάρι της Νεμέας, η Λερναία Ύδρα, ο Ερυμάνθιος Κάπρος, η Κερυνίτιδα Έλαφος, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, η Ζώνη της Ιππολύτης, οι Κόπροι του Αυγεία, ο Ταύρος της Κρήτης και τα Άλογα του Διομήδη - πηγή



Μια κάρτα γενεθλίων που αντάλλασσαν επί 33 χρόνια πατέρας και κόρη



Επί 33 χρόνια, ένας πατέρα και μια κόρη ταχυδρομούσαν ο ένας στον άλλον την ίδια κάρτα γενεθλίων, προσθέτοντας πάντα κάτι καινούργιο πριν την στείλουν. Αλλά φέτος η κάρτα χάθηκα.

Η αρχή έγινε όταν η Claire Fuller έστειλε την κάρτα στον πατέρας της, Stephen, το 1984. Την επόμενη χρονιά, στα 18α γενέθλιά της, ο πατέρας της πρόσθεσε ένα νέο μήνυμα και της την έστειλε πίσω και από τότε δεν σταμάτησαν ποτέ. - από: atlas obscura


Επί πέντε χρόνια μάζευε καπάκια για να ανακαινίσει την κουζίνα






από: imgur


Το π μόλις απέκτησε ακόμα 9 τρισεκατομμύρια ψηφία


Τα δεκαδικά ψηφία του π συνεχίζονται επ' άπειρον

Το νέο ρεκόρ ήρθε πάνω στην ώρα για τον εορτασμό της διεθνούς «Ημέρας π» στις 14 Μαρτίου: χομπίστας των μαθηματικών κατάφερε να υπολογίσει ακόμα 9 τρισεκατομμύρια ψηφία της διάσημης μαθηματικής σταθεράς.

Το αρχείο που περιλαμβάνει ολόκληρο τον τερατώδη αριθμό συνολικά 22,5 τρισεκατομμύριο ψηφία, έχει μέγεθος 9 terabyte. Για την εκτύπωσή του εκτιμάται ότι θα χρειάζονταν μερικά εκατομμύρια βιβλία των 1.000 σελίδων το καθένα. - από: in.gr


«Literature of the World». Ένα βιβλίο για κάθε χώρα σε ένα παγκόσμιο χάρτη για τους εραστές της λογοτεχνίας

[Map] Literature Map of the World(5735×2913)


Κάθε βιβλίο είναι ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο. Μπορεί όμως να είναι και ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσεις μια άλλη χώρα. Τους ανθρώπους της, την κουλτούρα τους, τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, την ιστορία τους. Και φυσικά κάθε χώρα φημίζεται για τα δικά της λογοτεχνικά «διαμάντια» που ξεχωρίζουν παγκόσμιο επίπεδο ενώ η φήμη τους- και οι πωλήσεις τους- ξεπερνούν τα στενά σύνορα της χώρας καταγωγής του συγγραφέα.

Ο χρήστης του Reddit Backforward24, έφτιαξε λοιπόν ένα μαγευτικό χάρτη, στον οποίο έδωσε την ονομασία «Literature of the World» (Λογοτεχνία του Κόσμου) και πάνω σε κάθε χώρα αναγράφεται το πιο διάσημο ή σημαντικό λογοτεχνικό έργο που έχει να παρουσιάσει.

Για παράδειγμα για τη Ρωσία είναι το «Πόλεμος και Ειρήνη» και για τις ΗΠΑ το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» ή το «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη» για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την Ελλάδα είναι η «Ιλιάδα» του Ομήρου. - από: huffingtonpost.gr


Το House of Venom του WD στου Ζωγράφου




Τρυπώντας το Σέλας


Ένας Black Brant IX sounding rocket της NASA τρυπάει το σέλας πάνω από τη Αλάσκα στις 22 Φεβρουαρίου του 2017. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Poker Flat Research Range στην Αλάσκα.

Ο sounding rocket, ή και ερευνητικός πύραυλος, είναι ένας πύραυλος που χρησιμοποιείται ως μέσο μεταφοράς και είναι σχεδιασμένος για να λαμβάνει μετρήσεις και να εκτελεί επιστημονικά πειράματα κατά τη διάρκεια της υπο-τροχιακής πτήσης του. - περισσότερα: nasa


Ένα σπίτι στη λίμνη Οντάριο καλυμμένο πλήρως με πάγο




Όταν ένας λεμούριος σου λέει συνέχισε να με χαϊδεύεις... απλά το κάνεις!



Δεκτό μόνο εξ αιτίας της γιαγιάκας!



Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου