Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δεκάδες πρώην απόρρητα βίντεο πυρηνικών δοκιμών στο YouTube

Επιχείριση Τσαγιέρα (Teapot MET/ Military Effects Test) - πηγή

Πρόσφατα, το Lawrence Livermore National Laboratory, μια ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενη μονάδα έξω από το Σαν Φρανσίσκο που εστιάζεται στην πυρηνική έρευνα, κυκλοφόρησε 63 σπάνια και αποχαρακτηρισμένα βίντεο πυρηνικών δοκιμών.Δείτε ακόμη:
Πέντε άνδρες έγιναν πειραματόζωα σε μια ατομική έκρηξη!
Έγχρωμο wallpaper "Επιχείρηση Crossroads"
Υπολογιστές ραδιενέργειας από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου
Η πιο γνωστή φωτογραφία του πιο επικίνδυνου ραδιενεργού υλικού του Τσερνομπίλ ήταν selfie

Τα βίντεο, που ανέβηκαν στον λογαριασμό του εργαστηρίου στο YouTube, είναι μέρος περίπου 10.000 βίντεο που είχαν τραβηχτεί μεταξύ του 1945 και του 1962 και από τότε παρέμεναν ασφαλισμένα.

Η αρχική έκδοση είναι μόνο ένα μέρος των περίπου 750 βίντεο που αποχαρακτηρίστηκαν την Τρίτη. Ο αριθμός αυτός είναι μικρός σε ελάχιστος σε σχέση με τα 6.500 βίντεο που έχουν βρεθεί από τα 10.000 που εκτιμάται ότι έχουν γυριστεί στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου.

Στόχος ήταν η διατήρηση και η ψηφιοποίηση τους ώστε να σωθούν για μελλοντική μελέτη.

Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν τα βίντεο θα δουν άπειρα σύννεφα "μανιταριού". Όπως αυτή η έκρηξη που ονομάστηκε Harlem και συνέβη στα ανοικτά του Κιριμπάτι το 1962 σε μια σειρά δοκιμών γνωστή ως Επιχείρηση Dominic.Ή αυτή η έκρηξη, μέρος μιας σειράς δοκιμών στη Νεβάδα που πραγματοποιήθηκε το 1955 και ήταν γνωστή ως Επιχείρηση Τσαγιέρα. Η συγκεκριμένη έκρηξη ονομάστηκε Tesla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου