Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου


Σας παρουσιάζουμε τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου που πρέπει να επισκεφθείτε μια φορά στη ζωή σας.



Currywurst Museum (Μουσείο Currywurst) - Βερολίνο, Γερμανία (φωτογραφία πάνω)
Δοκιμάστε τη γεύση σας στο γερμανικό Μουσείο Currywurst. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε μερικά από τα αγαπημένα λουκάνικο της Γερμανίας στο σαλόνι, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων δημιουργιών του μουσείου, currywurst σε κύπελλο.


Paris Sewer Museum (Μουσείο Αποχέτευσης Παρισιού) - Παρίσι, Γαλλία


Έχετε τα μάτια σας 14 κατά την επίσκεψή σας στο Paris Sewer Museum. Παριζιάνικα τηλέφωνα, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου διατρέχουν το υπόγειο σύστημα αποχέτευσης. Και αν και τα περισσότερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε έχουν αποστραγγιστεί, το αποχετευτικό δίκτυο πλημμυρίζει μετά από δυνατές βροχές.


Museum of Broken Relationships (Μουσείο Χωρισμένων) - Ζάγκρεμπ, Κροατία


Θραύσματα γυαλιού σε ένα βάζο, τα χέρια ενός μανεκέν ακόμη και ένας σπασμένος νάνος κήπου είναι μεταξύ μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεές στο Museum of Broken Relationships. Οι δωρητές συμπληρώνουν και κάρτες λέγοντας την ιστορία του αντικείμενου.


Meguro Parasite Museum (Μουσείο Παρασίτων του Μεγκούρο) - Τόκιο, Ιαπωνία


Πρέπει να έχετε πού δυνατό στομάχι για το Meguro Parasite Museum στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Κάθε δείγμα στην πραγματικότητα προέρχεται είτε από ζώο ή από άνθρωπο - όπως και το μολυσμένο στομάχι δελφινιού εδώ.


Gopher Hole Museum (Το Μουσείο των Γκόφερ) - Τόρινγκτον, Αλμπέρτα, Καναδάς


Τεχνικά, τα μοντέλα στο Gopher Hole Museum δεν είναι γκόφερ - είναι παραγεμισμένοι σκίουροι του Richardson - αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα πλάσματα σχολιάστηκαν αρνητικά από την περιβόητη ομάδα των δικαιωμάτων των ζώων PETA στη δεκαετία του '90. Αλλά το σχέδιο λασπολογίας απέτυχε. Το Gopher Hole Museum είναι πλέον παγκοσμίως διάσημο στον Torrington στην Αλμπέρτα.


Icelandic Phallological Museum (Ισλανδικό Μουσείο του Φαλλού) - Χούσαβικ, Ισλανδία


Μη γελάτε, το Ισλανδικό Μουσείο Φαλλού είναι το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης στον κόσμο αφιερωμένο στην αρχαία μελέτη της φαλλολογίας (την επιστημονική μελέτη του φαλλού). Και με την πιο πρόσφατη δωρεά δείγματος του Χόμο Σάπιενς, υπάρχουν 46 διαφορετικά είδη θηλαστικών.


Mutter Museum (Το Μουσείο του Ψιθύρου) - Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ


Γεμάτο με μακάβρια ιατρικά παράδοξα, το Mutter Museum είναι το κορυφαίο από τα πιο περίεργα μουσεία. Αλλά θυμηθείτε, πρόκειται για ανθρώπινα λείψανα που έχουν δωριθεί, οπότε προσέξτε πως εκφράζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου