Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό

Είναι η στιγμή που η φύση δείχνει την τρομακτική της δύναμη κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας στο Λονδίνο, όπου ένας κεραυνός "χτυπάει" ένα αεροπλάνο.

Και ενώ αυτή η η πτήση κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Χίθροου, ένας κεραυνός κτύπησε την οροφή του αεροσκάφους, ακριβώς πάνω από το πιλοτήριο.

Το ισχυρό ρεύμα του κεραυνού πέρασε μέσα από το Airbus A380 - μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος του κόσμου - πριν η πτήση συνεχιστεί και προσγειωθεί με ασφάλεια.

Ευτυχώς το αεροσκάφος της Emirates από το Ντουμπάι προσγειώθηκε με ασφάλεια λεπτά αργότερα χωρίς καμία γρατσουνιά και οι 500 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα ήταν όλοι καλά στην υγεία τους.

Αυτή η απίστευτη εικόνα τραβήχτηκε ένα Σαββατόβραδο πριν από ένα μήνα από το φωτογράφο Κρις Ντόσον στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

«Είδα τα σύννεφα της θύελλας να μαζεύονται και σκέφτηκα ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές για ένα κεραυνό», είπε.


Ο Ντέιβιντ Λερνμουντ, ο οποίος είναι λειτουργός της ασφάλειας των αεροσκαφών δεν ήταν καθόλου έκπληκτος που το Airbus A380 δεν έπαθε ζημιά.

«Οι κεραυνοί κτυπούν τα αεροσκάφη πολλές φορές το χρόνο. Ενεργούν ως αλεξικέραυνα. Όταν δέχεται ένα ισχυρό κτύπημα σαν και αυτό μπορεί να φαίνεται δραματικό αλλά μπορεί να μην κάνει καμία ζημιά»

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου