Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Νεκροταφείο πολεμικών αεροπλάνων


Βαθιά στην έρημο της Αριζόνας, χιλιάδες πολεμικά αεροσκάφη "καίγονται" από τον ήλιο.Αυτά τα αεροσκάφη είναι βετεράνοι των πολέμων της Κορέας, του Βιετνάμ, του Κόλπου κι άλλων πολέμων. Σήμερα, βρίσκονται παρατημένα σε μία έρημο...

Πρόκειται για την αεροπορική βάση Davis-Monthan, ευρύτερα γνωστή ως το "νεκροταφείο" και τελευταία κατοικία περίπου - σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 5000 Αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών. Κάποια θα γίνουν σκουπίδια. Κάποια φυλάσσονται για μελλοντική χρήση.

Κάποια άλλα πάλι, χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά, μιας και παρόμοια αεροσκάφη παίρνουν μέρος σε μάχες σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Δίπλα στη βάση Davis-Monthan θα βρείτε το Μουσείο Pima Air & Space, που φιλοξενεί ακόμα μεγαλύτερη γκάμα μαχητικών αεροσκαφών, που εκτείνεται από τα Ιπτάμενα Φρούρια B-17 του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ως τα συναρπαστικά κατασκοπευτικά SR-71.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να κάνουν μία βόλτα με λεωφορείο μέσα στο νεκροταφείο.

Φυσικά, η Αριζόνα πέφτει αρκετά μακριά για να δούμε τα αεροπλάνα από κοντά. Σας βγάζουμε από τον κόπο, επιλέγοντας κάποια highlights. Μείναμε έκπληκτοι από όσα είδαμε. Λογικά το ίδιο θα συμβεί και με εσάς...

MiG-29 Fulcrum, A-4 Skyhawk ‘Aggressor’, F-100 Super Sabre

B-47 Stratojet

B-36 Peacemaker

F-100 Super Sabre

MiG alley

AV-8A

B-58 Hustler

B-52 Stratofortress

Kennedy’s Air Force One

Vietnam-era F-4 Phantom

B-1B Lancer

F-14 Tomcat

F-15 Eagle

A-4 Skyhawk ‘Aggressor’

MiG-29 Fulcrum

Tankers

A-10 spares

C-130 Hercules

πηγή: msn

2 σχόλια: