Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μου τη... δίνουν τα Στρουμφάκια!


Τα αγαπητά μπλε πλάσματα της δεκαετίας του '80 επιστρέφουν τρισδιάστατα!



Ο περισσότερος κόσμος τα λάτρεψε μέσω της μικρής οθόνης στη δεκαετία του 1980 και να που σήμερα, 30 χρόνια αργότερα, επιστρέφουν δριμύτερα κοντά μας. Αυτή τη φορά, τα «Στρουμφς», τα Στρουμφάκια όπως είναι κυρίως γνωστά στην Ελλάδα, ετοιμάζονται να κατακλύσουν όχι τη μικρή αλλά τη μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε τρισδιάστατη μορφή.

Η 3D ταινία «The Smurfs» της Ράγια Γκοσνέλ που επιστρέφει στον κόσμο των ηρώων του Πέγιο, ανοίγει σε πολλές χώρες του κόσμου μέσα στο καλοκαίρι ενώ στην χώρα μας είναι προγραμματισμένη να διανεμηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο σε διανομή Feelgood Entertainment.

Αυτήν τη φορά τα γλυκύτατα μπλε πλασματάκια (από τα οποία δεν λείπουν οι κακιούλες) βρίσκονται υπό διωγμό. Ο αιώνιος εχθρός τους, μάγος Δρακουμέλ τα διώχνει από το Στρουμφοχωριό τους με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην χαοτική Νέα Υόρκη όπου οι περιπέτειές τους αρχίζουν. Ο Μπαρμπαστρούμφ βέβαια, είναι ο εγκέφαλος για την σωτηρία τους. Και εξακολουθεί να είναι ο μόνος που ντύνεται στα κόκκινα.

Τα στρουμφάκια «γεννήθηκαν» τον Οκτώβριο του 1958 στο Βέλγιο κάνοντας το ντεμπούτο τους στον εβδομαδιαίο Τύπο (Le Journal de Spirou). Το Πεγιό ήταν το ψευδώνυμο του δημιουργού τους, Βέλγου κομίστα και σκιτσογράφου Πιέρ Κουγιφόρ. Αρχικώς ο ρόλος των Στρουμφ ήταν δευτερεύων στα σκίτσα του Πεγιό αν και σταδιακά απέκτησαν κύρος και αυτονομία. Οι στρουμφοϊστορίες με τα κατορθώματά τους άρχισαν να αποκτούν τη δική τους θέση στα τεύχη και το 1981 η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε στα ύψη όταν η εταιρεία κινουμένων σχεδίων Hanna Barbera αγόρασε τα δικαιώματα των strumfs, τα μετονόμασε σε smurfs και μετέφερε τις περιπέτειές τους στην αμερικάνικη τηλεόραση. Από εκεί τα έμαθαν οι περισσότεροι.

Η Ράγια Γκοσνέλ έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με διασκευή καρτούν της Hanna Barbera στον κινηματογράφο αφού αυτή ήταν που γύρισε τις πρώτες περιπέτειες του «Scooby Doo» στο σινεμά το 2002. Ο Τζόναθαν Γουίντερς που είχε δώσει την φωνή του στον Μπαρμπαστρουμφ στην τηλεόραση επαναλαμβάνει τον ρόλο του δίπλα στον Χανκ Αζάρια (Δρακουμέλ), Τζορτζ Λόπεζ (Γκρινιάρης Στρουμφ) και Κέιτι Πέρι (Στρουμφίτα).

Η δημοτικότητα των Στρουμφ στον χώρο του αμερικανικού κινηματογράφου είναι τεράστια. Ηθοποιοί όπως ο Μπεν Στίλερ, ο Μπεν Αφλεκ και η Μαρίζα Τομέι είχε ακουστεί ότι θα συμμετάσχουν στην ταινία, ενώ ένας άλλος φαν των Στρουμφ, ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο, παρολίγο να συμμετάσχει επίσης. Δυο νέα Στρουμφάκια έχουν προστεθεί στην παρέα, ο Gutsy και ο Panicky (σ.σ. ο Κότσιας και ο Πανικόβλητος). Τις φωνές τους δίνουν αντιστοίχως οι Αλαν Κάμινγκ και Ανταμ Γουίλι.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου