Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο wallpaper με το Adobe Photoshop

Πριν λίγες μέρες είχαμε ένα θέμα με 30 χριστουγεννιάτικα wallpaper που μπορείτε να το κατεβάσετε. Σήμερα θα φτιάξουμε το δικό μας wallpaper με το Adobe Photoshop. Δεν είναι πολύπλοκο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση του Photoshop.

Πρόγραμμα Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο (Ctrl+N) και δίνουμε τιμές 1280 και 1024px, σε RGB και ανάλυση 300 pixels/inch. Με το Paint Bucket Tool (G) το γεμίζουμε με μαύρο χρώμα.

Δημιουργούμε νέο layer και το βάφουμε με το χρώμα #872D2A πάλι με το Paint Bucket Tool.

Ενεργοποιούμε τη μάσκα από το panel των layer (κλικ στο Add layer mask) και με το CTRL+I αντιστρέφουμε το χρώμα της μάσκας.

Επιλέξτε την εξής βούρτσα με λευκό χρώμα από το Brush Tool (B):


και προσθέτουμε μερικές πινελιές στο μέσο του καμβά, όπως παρακάτω.


Επιλέγουμε το Rectangle tool (U) και σχεδιάζουμε ένα ορθογώνιο στο κάτω μέρος του καμβά. Το χρώμα στο foreground πρέπει να είναι μαύρο.

Ορίζουμε το Fill στο 40% για αυτό το layer.


Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νιφάδα χιονιού. Με το Rounded Rectangle tool (U) (θέτουμε το Radius στο 10px από το Options bar) και σχεδιάζουμε μια κάθετη ακτίνα λευκού χρώματος.


Κάνουμε δύο αντίγραφα της ακτίνας και με το Free Transform (Ctrl+T) βάζουμε τα αντίγραφα, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Ενώνουμε σε μια ομάδα και τις τρεις ακτίνες. Με το Ctrl πατημένο επιλέγουμε και τα 3 layer και τα σέρνουμε μέχρι το κουμπί Create a new group στο κάτω μέρος του panel των layer. Δημιουργούμε 2 αντίγραφα της ομάδας (δεξί κλικ και Duplicate Group). Με το Free Transform (Ctrl+T) μικραίνουμε και μετακινούμε τα δυο αντίγραφα όπως φαίνεται παρακάτω.



Έπειτα δημιουργούμε ακόμα δυο αντίγραφα, τα μικραίνουμε και αυτά και τα τοποθετούμε όπως στην εικόνα.



Δημιουργούμε ένα νέο layer και επιλέγουμε από το Brush Tool (B) ένα πινέλο με Master diameter 9px και Hardness 100%.


Με τη βούρτσα φτιάχνουμε ένα περίγραμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μην σας αγχώνει αν δεν βγει καλό, δε θα φαίνεται.


Με το CTRL πατημένο επιλέγουμε όλα τα layer της νιφάδας, δεξί κλικ και Merge Down. Με το Free Transform (Ctrl+T) αλλάζουμε το μέγεθος της νιφάδας και δημιουργούμε πολλά αντίγραφα:


Κάνουμε πολλά αντίγραφα της νιφάδας, τα μικραίνουμε και τα βάζουμε μέσα στο δέντρο. Τώρα μπορούμε να κρύψουμε το layer του περιγράμματος με κλικ στο «ματάκι» στο πάνελ των layer.


Με το CTRL πατημένο επιλέγουμε όλα τα layer των νιφάδων και τα σέρνουμε μέχρι το Create a new group. Δημιουργούμε ένα νέο αντίγραφο του group, συγχωνεύουμε τα layer του νέου group με το Merge Down και εφαρμόζουμε το φίλτρο: Filter -> Blur -> Gaussian blur με Radius 5 px.

Μεταφέρεται αυτό το layer κάτω από το προηγούμενο.

Επιλέγουμε όλα τα layer με το CTRL πατημένο και με δεξί κλικ Merge Down. Δημιουργούμε ένα αντίγραφο αυτού του layer και με το Free Transform (Ctrl+T) το μεταφέρουμε από κάτω.


Ενεργοποιούμε το Add layer mask στο Layer και επιλέγουμε από το Brush Tool (B) ένα πινέλο με Master diameter 100px, Hardness 0% και ορίζουμε το Opacity στο 15%.


Με αυτή τη βούρτσα σβήνουμε το κάτω μέρος του δέντρου, όπως στην εικόνα.


Δημιουργούμε ένα νέο layer και επιλέγουμε μια βούρτσα με Size 200, Hardness 100%, άσπρο χρώμα και Opacity στο 20%.


Με αυτή τη βούρτσα φτιάχνουμε πολλούς μικρούς κύκλους αλλάζοντας τη διάμετρο.


Ορίζουμε το Fill στο 34% σ’ αυτό το layer και αλλάζουμε το Blending mode σε Soft Light.


Κάνουμε ένα αντίγραφο του layer με τους κύκλους, το μετακινούμε κάτω από το πρωτότυπο και ορίζουμε το Fill στο 100% και αλλάζουμε το Blending mode σε Overlay. Επίσης, χρησιμοποιούμε το φίλτρο: Filter -> Blur -> Gaussian blur με Radius 17-20px.


Δημιουργούμε ένα νέο layer και επιλέγουμε το Hard Mechanical brush με άσπρο χρώμα και Master Diamater 10px και Hardness 100%.


Με αυτή τη βούρτσα φτιάχνουμε το χιόνι.


Κάνουμε ένα αντίγραφο του layer του χιονιού και Filter -> Blur -> Motion Blur με Angle -50 και Distance 10px.


Δημιουργούμε ένα νέο στρώμα και με το Paint Bucket tool (G) το βάφουμε μαύρο.

Επιλέγουμε το Add layer mask και με μια μαύρη βούρτσα με Master Diameter 800 px και Hardness 0% «σβήνουμε» το κέντρο του μαύρου layer και αφήνουμε πιο σκοτεινές τις άκρες.



Δημιουργούμε ένα νέο layer και επιλέγουμε το Hue/Saturation και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται στην εικόνα.



Δημιουργούμε πάλι ένα νέο layer, επιλέγουμε το Curves και "παίζουμε" με τις καμπύλες όπως φαίνεται στην εικόνα.


Είμαστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου