Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Οι 10 καλύτερες αφίσες ταινιών για το 2011


Σίγουρα δε θα τις κοιτάξεις φευγαλέα.

Το poster μιας ταινίας είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της. To cosmo.gr ξεχώρισε 10 από τα πιο πετυχημένα για την χρονιά που φεύγει.

Ένταση, μυστήριο, συναίσθημα: Παρόλο που είναι μόνο ένα κομμάτι χαρτί, μια αφίσα μπορεί να "αγγίξει" όποιον τη δει, μαρτυρώντας της πολλές φορές κάτι από την ταινία την οποία εκπροσωπεί. Το entertainment weekly διάλεξε 25 από τις πιο εντυπωσιακές, εμείς πάλι δανειζόμαστε τις 10 που θεωρούμε καλύτερες (με τυχαία σειρά).1. Μπορεί η ταινία Human Centipede 2 να απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία λόγω των πολύ σοκαριστικών σκηνών που προβάλει, παρόλαυτά το poster της -με την ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα- παραμένει εξωφρενικά εντυπωσιακό.


2. Όποιος έχει δει το "Μεσάνυκτα στο Παρίσι" του Woody Allen, αναγνωρίζει στην αφίσα κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν να διακρίνουν. Οι υπόλοιποι πάλι, βλέπουν μια ρομαντική όψη του Παρισιού, που μοιάζει σα να βγαίνει από πίνακα ζωγραφικής.3. Παρόλο που το πρόσωπο του Johnny Depp δε βρίσκεται κάπου στην αφίσα του "The rum diary", όλα αυτά τα μπουκάλια από ρούμι που είναι τοποθετημένα τόσο "σωστά", σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν μετά τη φωτογράφιση τα άδειασε κανείς...4. Αν δεις έστω μια από τις αφίσες που κυκλοφόρησαν για την ταινία "Contagion", είναι αρκετή ώστε να μπεις κατευθείαν στο κλίμα. Στη συγκεκριμένη, η Gwyneth Paltrow καταφέρνει να αποτυπώσει τον τρόμο που σπέρνει η "επιδημία" που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο.5. Μέσα από τα γράμματα της αφίσας της ταινίας "Ο πλανήτης των Πιθήκων: Η εξέγερση", δύο μάτια σε κοιτούν με ένα τόσο έντονο βλέμμα που θυμίζει ανθρώπινο. Δεν είναι όμως. Αυτό είναι που σου κεντρίζει ακόμη πιο πολύ την προσοχή.6. Από τα πιο εμπνευσμένα του 2011, το poster για την ταινία "Dark Knight Rises" δείχνει πώς, όπου κι αν κοιτάξεις, θα δεις κάπου τον Batman (ή έστω το χαρακτηριστικό "σημάδι" του). Ακόμη και για τελευταία φορά.7. Τα ξανθά μαλλάκια τους δεν κρύβουν το αγγελικό πρόσωπο που περιμένει να δει κανείς! Τα κοριτσάκια γίνονται μέρος της ταπετσαρίας του "Dream Ηοuse", ενώ το ένα από αυτά, ομολογουμένως ξέρει πώς να τραβήξει όλην την προσοχή.8. Ποιος είπε πώς τα κινούμενα σχέδια δεν μπορούν να είναι εντυπωσιακά αλλά και υποβλητικά; Το "Γενναίο" κοριτσάκι μέσα σε ένα μυστηριώδες τοπίο σίγουρα ξεχωρίζει.9. George Clooney - Ryan Gosling στο "The Ides of March": Δύο πρόσωπα με δυναμικό- αλλά διαφορετικής έντασης- βλέμμα μπλέκονται το ένα με το άλλο άκρως πετυχημένα. Το διπλωμένο περιοδικό Time φανερώνει λίγη από την αίγλη αλλά και το μυστήριο του "επόμενου Προέδρου".10. Μέσα από τα χέρια των γονιών του, ξεπροβάλλει μια πατούσα ενός μωρού, λουσμένη από λευκό φως. Οι γραμμές της ζωής πάνω στο δέρμα του μωρού, με λίγη φαντασία μοιάζουν σαν κλαδιά, του "Δέντρου της ζωής". Ίσως η αγαπημένη μου...

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου