Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παράξενες κινέζικες εφευρέσεις

Ποιος είπε πως οι Κινέζοι μόνο αντιγράφουν οτιδήποτε κυκλοφορεί και μάλιστα τα προϊόντα τους είναι κακής ποιότητας; Δείτε μερικές παράξενες εφευρέσεις Κινέζων.


Ο Li Yuming, ένας ντόπιος γεωργός με ενδιαφέρον στις επιστημονικές εφευρέσεις, με το υποβρύχιο του "Xiaguang V" στα περίχωρα της πόλης Γουχάν στην κεντρική Κίνα. Το "Xiaguang V", με μήκος 3 μ. και ύψος 1,2 μέτρα, μπορεί να βυθιστεί μέχρι τα 20 μέτρα και να φιλοξενήσει 2 ενήλικες και ένα παιδί ταυτόχρονα. (24 Αυγούστου 2007)

Ο 48χρονος γεωργός Wu Yulu κάνει βόλτα σε ένα καρότσι που το έλκει ένα από τα ρομπότ του που περπατάει, κοντά στο σπίτι του σ' ένα χωριό στα περίχωρα του Πεκίνου. Ο χομπίστας εφευρέτης Wu, ο οποίος άρχισε να κατασκευάζει ρομπότ το 1986, έχει φτιάξει μέχρι στιγμής 47 με διαφορετικές δυνατότητες, όπως να πηδάνε, να βάφουν, να πίνουν, να έλκουν καρότσια, να κάνουν μασάζ και να βοηθούν στο μαγείρεμα. Στο Shanghai World Expo 2010 παρουσίασε πάνω από 30 (14 Απριλίου 2010)

Ο αγρότης Yang Youde σπρώχνει το κανόνι που έφτιαξε μόνος του κοντά στα χωράφια του. Το κανόνι είναι φτιαγμένο από σωλήνες πάνω σε ένα καρότσι και εκτοξεύει ρουκέτες. Το χρησιμοποιεί για να υπερασπιστεί τα χωράφια του εναντίον των εργολάβων που τα θέλουν (6 Ιουνίου 2010)

Ο Gao Hanjie εγκαθιστά τα πτερύγια στο ελικόπτερο του στην πόλη Shenyang. Ο γραφίστας και μανιακός με τα ελικόπτερα έκανε πάνω από ένα μήνα να φτιάξει το 6 μέτρων μήκους και 350 κιλών ελικόπτερο του, με τη βοήθεια των φίλων του. Ο Gao ισχυρίζεται ότι θα πετάξει τελικά το μαραφέτι του (9 Ιουνίου 2010)

Ο Lei Zhiqian με το τροποποιημένο ποδήλατο του στον ποταμό Hanjiang, παραπόταμο του Yangtze. Το ποδήλατο, εξοπλισμένο με 8 άδεια δοχεία νερού από κάτω, τροποποιήθηκε από τον καθηγητή του Lei, Li Weiguo, ο οποίος ελπίζει να το προωθήσει στην αγορά (16 Ιουνίου 2010)

Ο μηχανικός αυτοκινήτων Ding Shilu, σε μια δοκιμαστική πτήση με το αεροσκάφος που κατασκεύασε μόνος του, σε μια παγωμένη λίμνη στην πόλη Shenyang. Το αεροσκάφος που ζυγίζει περίπου 130 κιλά και είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, όπως τρεις κινητήρες μοτοσικλετών και πλαστικά πανιά, κόστισε περίπου 2600 γιουάν (395 δολάρια) (25 Φεβρουαρίου 2011)

Ο 49χρονος Zhang Yali δοκιμάζει ένα γιγαντιαίο ποδήλατο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον ίδιο και τους φίλους του έξω από μια νοικιασμένη αποθήκη στην πόλη Jilin. Το 3θέσιο ποδήλατο -με ύψος 3,2 μέτρα και μήκος 5,5 μέτρα και βάρους πάνω από 1 τόνο- κόστισε στον Zhang κάτι πάνω από 20.000 γιουάν (3,156 δολάρια). Ο Zhang χρειάστηκε δύο μήνες για να φτιάξει το ποδήλατο σαν δώρο στο 25χρονο γιο του (25 Δεκεμβρίου 2011)

Ο αγρότης Wu Yulu με ένα ακόμα ρομπότ του που περπατά. Αυτό το ρομπότ είναι το τελευταίο και μεγαλύτερο κατασκεύασμα του χομπίστα εφευρέτη Wu, που τα κατασκευάζει από σύρμα, μέταλλο, βίδες και καρφιά που βρίσκει στα σκουπίδια (8 Ιανουαρίου 2009)

Ένας αυτοαποκαλούμενος εφευρέτης δοκιμάζει το ελικόπτερο του στο διαμέρισμά του στο Πεκίνο. Ο Yu Jun ακολουθεί τα βήματα του μικρότερου αδελφού του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα εθνικό πάρκο στην κεντρική Κίνα, ψάχνοντας επί 20 χρόνια για τον θρυλικό Μεγαλοπόδαρο, και έχει σκοπό να συνεχίσει την αναζήτηση του από τον ουρανό. Χωρίς καμία τυπική εκπαίδευση στην αεροδιαστημική, ο Yu πέρασε 5 χρόνια κατασκευάζοντας το ελικόπτερο από ένα πεταμένο Lada -φαίνεται πίσω (25 Ιουνίου 2003)

Ο Tao Xiangli με το υποβρύχιο του σε μια αυλή στο Πεκίνο. Ο ερασιτέχνης εφευρέτης λέει πως το υποβρύχιο του είναι κατασκευασμένο από παλιά βαρέλια πετρελαίου και είναι πλήρως λειτουργικό. Διαθέτει περισκόπιο, δεξαμενές ελέγχου βάθους, ηλεκτρικούς κινητήρες και δύο έλικες (10 Ιουλίου 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου