Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα με το Adobe Photoshop

Μετά τα wallpaper που φτιάξαμε με το adobe photoshop θα φτιάξουμε απλά και γρήγορα και μια κρυστάλλινη χιονόμπαλα.

Πρόγραμμα Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Βήμα 01
Ανοίγουμε ένα νέο έγγραφο: 735x550 px, 72 pixels/inch, με λευκό φόντο. Γεμίζουμε το layer με το paint bucket tool με το χρώμα 9F3F5D.

Βήμα 02
Δημιουργούμε ένα νέο channel.


Βήμα 03
Με το Rectangular Marquee Tool και το Ctrl πατημένο, δημιουργούμε μερικές επιλογές και τις γεμίζουμε με λευκό.

Βήμα 04
Πάμε στο Filter -> Blur -> Gaussian Blur και δίνουμε τιμή 10. Επιλέγουμε το channel RGB και αποεπιλέγουμε το "Alpha 1" channel.


Βήμα 05
Επιστρέφουμε στην παλέτα των layer. Πάμε Filter -> Render -> Lighting Effects και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται στην εικόνα και στο Texture Channel επιλέγουμε το "Alpha 1".



Βήμα 06
Δημιουργήστε ένα νέο layer. Με το Rectangular Marquee Tool, πάμε στο μενού επιλογών στο πάνω μέρος και επιλέγουμε στο Style το Fixed Size και δίνουμε τις τιμές 400x400. Κάνουμε το τετράγωνο στην επάνω αριστερή γωνία του layer. Πηγαίνουμε Edit -> Fill -> 50% gray και προσέχουμε να μην είναι τσεκαρισμένο το Preserve Transparency.


Βήμα 07
Με το τετράγωνο ακόμη επιλεγμένο, πάμε Filter -> Render -> Lens Flare και δίνουμε τιμή στο brightness 100% και επιλέγουμε το 50-300mm zoom.


Βήμα 08
Με το τετράγωνο ακόμη επιλεγμένο, πάμε Filter -> Distort -> Polar Coordinates και επιλέγουμε το 'Polar to Rectangular'.

Βήμα 09
Με το τετράγωνο ακόμη επιλεγμένο, πάμε Edit -> Transform -> Flip Vertical. Πάμε ξανά Filter -> Distort -> Polar Coordinates και επιλέγουμε 'Rectangular to Polar'. Απενεργοποιήστε τώρα το τετράγωνο.


Βήμα 10
Επιλέγουμε το elliptical marquee tool και από το Style επιλέγουμε το Fixed Size και δίνουμε 400x400. Κλικ μέσα στον καμβά μας και έτοιμος ο κύκλος. Τον μετακινούμε ώστε να είναι ακριβώς στο σχήμα που είχαμε δημιουργήσει πριν. Πατάμε Ctrl+Shift+I, Delete και αλλάζουμε το Mode του layer σε Hard Light.


Βήμα 11
Δημιουργούμε ένα νέο layer. Με το rectangular marquee tool κάνουμε ένα τετράγωνο γύρω από την σφαίρα και το βάφουμε άσπρο. Πάμε Filter -> Noise -> Add Noise και δίνουμε τιμή 8, Gaussian, και τσεκάρουμε (αν δεν είναι) το monchromatic.

Βήμα 12
Πάμε Image -> Adjust -> Threshold και δίνουμε τιμή γύρω στο 210 (αναλόγως πόσο χιόνι θέλουμε). Πατάμε Ctrl+I και η επιλογή γίνεται μαύρη με άσπρες κουκίδες.

Βήμα 13
Έχοντας επιλεγμένο το layer με το "χιόνι", Ctrl+κλικ στο layer της σφαίρας, Ctrl+Shift+I και delete. Αλλάζουμε το mode σε Screen.


Βήμα 14
Θα βάλουμε και λίγο χιόνι στο κάτω μέρος.

Δημιουργούμε νέο layer, επιλέγουμε το elliptical marquee tool, κάνουμε μια έλλειψη και την βάφουμε άσπρη. Πάμε στο Filter -> Texture -> Texturizer. Δίνουμε τις επιλογές που φαίνονται στην εικόνα.


Βήμα 15
Με την έλλειψη ακόμα επιλεγμένη Ctrl+κλικ σε ένα από τα layer με τη σφαίρα, Ctrl+Shift+I και Delete. Επιλέγουμε μια ελαφριά γόμα και σβήνουμε λίγο από το χιόνι μέσα στην σφαίρα.

Έτοιμοι!


Να τι έφτιαξα εγώ.

2 σχόλια:

  1. πολυ καλη δουλεια θα βοηθουσε αν παραλλιλα με τα αγγλικα υπηρχαν και σε ελληνικα τα εργαλεια κλπ γιατι πολοι οπως εγω εχουμε σε ελληνικη εκδοση το photoshop και δεν μπορω να καταλαβω πιο εργαλειο μου λεει καθε φορα η πιο φιλτρο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο!
    Το photoshop εγώ το έμαθα στα αγγλικά και κάποια στιγμή που προσπάθησα να δουλέψω την ελληνική έκδοση, έχασα τον μπούσουλα! Και άντε, κάτι crop, filter και blur τα βρίσκεις. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;!!!
    Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή