Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο wallpaper με το Adobe Photoshop vol. 2

Καλά είναι τα έτοιμα wallpaper για να "στολίζουμε" τις οθόνες των υπολογιστών μας, αλλά γιατί να μην το κάνουμε με μια δική μας δημιουργία; Σήμερα λοιπόν θα δούμε ακόμα ένα πιο γρήγορο και εύκολο tutorial από το προηγούμενο για να φτιάξουμε ακόμα ένα χριστουγεννιάτικο wallpaper με το Adobe Photoshop.

Πρόγραμμα Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Ανοίγουμε ένα νέο έγγραφο (Ctrl+N) με μέγεθος 1280x1024px, color mode RGB και ανάλυση 72pixel/inch. Με το Paint Bucket (G) το γεμίζουμε με το χρώμα #320000.

Επιλέγουμε το Pen Tool (P), επιλέγουμε το Shape Layers στο Options bar και φτιάχνουμε ένα σχήμα σαν αυτό στην εικόνα.


Στο panel των Layer κάνουμε δεξί κλικ στο layer με το σχήμα που μόλις φτιάξαμε, επιλέγουμε Blending Options και δίνουμε τις επιλογές που φαίνονται στις εικόνες.




Για το χρώμα, κάνουμε κλικ στην μπάρα και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται


Έχουμε αυτό το αποτέλεσμα


Έπειτα δημιουργούμε ακόμα ένα σχήμα σε νέο layer με τις ίδιες επιλογές


και ακόμη ένα.


Με το Brush Tool (B) και με μια μαλακή βούρτσα (master diameter 27px και hardness 0%) κάνουμε μερικές νιφάδες χιονιού. Καλά είναι να αλλάξετε τη διάμετρο ώστε να μην είναι όλες οι νιφάδες ίδιες. Θέτουμε το Blending mode του layer με τις νιφάδες σε Overlay.


Με το Pen Tool (P) φτιάχνουμε ένα νέο σχήμα όπως στην εικόνα


Ορίζουμε το Fill στο 0% για αυτό το layer, με δεξί κλικ επιλέγουμε το blending options -από το panel των layer- και δίνουμε τις παραμέτρους που φαίνονται στις εικόνες.



Δημιουργούμε μερικά ακόμα τέτοια σχήματα. Δεξί κλικ στο πρώτο, copy layer και με το Pen Tool (P) και το Ctrl πατημένο αλλάζουμε την μορφή τους. Με το Ctrl+T τα αλλάζουμε και θέση.


Με το Ctrl πατημένο, επιλέγουμε τα 4 layer και πατάμε Ctrl+E (Merge Down) για να τα συγχωνεύσουμε. Έπειτα εφαρμόζουμε το φίλτρο: Filter -> Blur -> Motion Blur με Blur: -86 και Distance 66px και αλλάζουμε το Blending mode σε Overlay.


Δημιουργούμε ένα νέο layer, επιλέγουμε το Ellipse Tool (U) και κάνουμε μερικά σχήματα όπως στην εικόνα (οι αριθμοί μέσα στους κύκλους είναι το χρώμα)


Δεξί κλικ στο layer των κύκλων, blending options και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται παρακάτω



Και πάλι για το χρώμα κλικ στην μπάρα


Σε αυτό το σημείο πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο brushes.rar. Περιέχει δυο βούρτσες που θα χρησιμοποιήσουμε, τις r0man_brush7 και stars and blinks.

Μόλις κατεβάσετε το αρχείο πρέπει να τις φορτώσουμε στο photoshop. Επιλέγουμε το Brush Tool (B). Ακολουθήστε τις οδηγίες στην εικόνα και μόλις ανοίξει το παράθυρο διαλόγου, ψάξτε να βρείτε που κατεβάσατε και αποσυμπιέσατε το αρχείο με τις βούρτσες. Φορτώστε από τώρα και τις δύο, για να μην ξακάνετε την ίδια διαδικασία μετά.


Δημιουργούμε ένα νέο layer, επιλέγουμε όποια βούρτσα θέλουμε από το set r0man_brush7 και κάνουμε κλικ μέσα στο layer πάνω από τους κύκλους με χρώμα #F8E63A.



Δεξί κλικ στο layer που δημιουργήσαμε και επιλέγουμε Create Clipping Mask. Αυτή η ενέργεια, αφήνει τα σχήματα τις βούρτσας μόνο μέσα στους κύκλους και κόβει τα εκτός.



Ορίζουμε το blending mode σε Pin light.

Επιλέγουμε το Line Tool (U) και φτιάχνουμε τα νήματα για τις μπάλες. Το χρώμα είναι το #FD9D00.


Επιλέγουμε πάλι το Brush Tool (U) και ορίζουμε το πινέλο stars_and_blinks. Επιλέγουμε την βούρτσα που φαίνεται στην εικόνα αλλά αλλάξτε το Master Diameter σε 300px.


Δημιουργούμε ένα νέο layer και κάνουμε 1-2 κλικ σε κάθε μπάλα


Ρυθμίζουμε το blending mode σε Overlay.


Δημιουργούμε ένα νέο layer και με χρώμα #F8F13B κάνουμε μερικά ακόμα κλικ οπως φαίνεται στην εικόνα και είμαστε έτοιμοι!


Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2012!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου