Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Υποφέρετε από το «σύνδρομο των αναρίθμητων καρτελών», o Chrome έχει κάτι για σας

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ίσως να αντιμετωπίζουν οι σέρφερ του διαδικτύου, είναι ότι ανοίγουν πάρα πολλά tabs με αποτέλεσμα να γεμίζει ο περιηγητής, κάτι που εκτός από χαοτικό προκαλεί και την επιβράδυνση του μηχανήματός.

Ο κυριότερος λόγος που συνήθως αφήνουμε ανοιχτές τις καρτέλες αυτές, είναι γιατί ακριβώς θα θέλαμε να διαβάσουμε κάτι σε αυτές και ελπίζουμε να βρούμε χρόνο να μελετήσουμε «λίγο πιο μετά». Από την άλλη το να τις τοποθετήσουμε στα bookmark, είναι και αυτό μια διαδικασία που πολλές φορές μπορεί να γίνει κάπως επίπονη... Θυμήσου σε ποιο φάκελο, θυμήσου το όνομα, ψάξε να βρεις κτλ.

Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να «αναβάλλετε» για λίγο την σελίδα, όπως ακριβώς κάνετε και με το ξυπνητήρι, που πατάτε το «Snooze», για να χτυπήσει λίγο αργότερα, για τα 5 λεπτά ύπνου που θέλετε ακόμα. Αυτό ακριβώς κάνει λοιπόν και το «Page Snooze», μόνο για τις ιστοσελίδες αυτή τη φορά και αποτελεί μία επέκταση για τον Chrome.

Μόλις εγκαταστήσετε την επέκταση τότε μπορείτε πολύ απλά πατώντας CTRL+κλικ σε μια οποιαδήποτε σελίδα να επιλέξετε μέσω ενός παραθύρου που εμφανίζεται, το πόσο καιρό θέλετε να αναβάλλετε την προβολή της ιστοσελίδας. Μπορείτε να οτιδήποτε μέχρι το διάστημα 2 εβδομάδων, ενώ μόλις ορίσετε το χρονικό διάστημα η καρτέλα εξαφανίζεται.

Όταν η περίοδος αναβολής ολοκληρωθεί, τότε η καρτέλα θα αυτομάτως επανεμφανίζεται. Είναι αρκετά ιδανικό για κάποιες σελίδες τις οποίες και δεν παρακολουθείτε, αλλά έτυχε να βρείτε κάποιο ενδιαφέρον άρθρο ή θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιο προϊόν ή μια είδηση που θα θέλατε να ενημερωθείτε την επόμενη μέρα για τυχόν αλλαγές.

Επίσης, μπορείτε, κλικάροντας τις επιλογές της επέκτασης να δείτε όλες εκείνες τις καρτέλες την προβολή των οποίων έχετε αναβάλλει και να περιηγηθείτε στην λίστα τους.

πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου