Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο πιο παράξενος αγώνας ποδοσφαίρου που παίχτηκε ποτέ!


Το 1994, 21 χώρες από την Καραϊβική συγκεντρώθηκαν για την διεξαγωγή του Shell Caribbean Cup. Νικητής ήταν το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αλλά, στη φάση των ομίλων, τα Μπαρμπάντος και η Γρενάδα έπαιξαν τον πιο αξέχαστο αγώνα -πολύ πιθανόν το πιο παράξενο ποδοσφαιρικό αγώνα που παίχτηκε ποτέ.

Τα Μπαρμπάντος, η Γρενάδα και το Πουέρτο Ρίκο ήταν στον ίδιο όμιλο στα προκριματικά. Στα πρώτα τους παιχνίδια, η Γρενάδα νίκησε το Πουέρτο Ρίκο 2-0 ενώ τα Μπαρμπάντος έχασαν από το Πουέρτο Ρίκο 1-0. Με τη Γρενάδα και τα Μπαρμπάντος να έτοιμες για τον μεταξύ τους αγώνα, τα πιθανά αποτελέσματα ήταν σαφή: η Γρενάδα θα περνούσε με μια νίκη. Τα Μπαρμπάντος για να προκριθούν θα έπρεπε να κερδίσουν με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, γιατί η διαφορά τερμάτων χρησιμοποιήθηκε στην ισοβαθμία.

Δεν υπήρχαν ισοπαλίες, οπότε τα παιχνίδια πήγαν στον ξαφνικό θάνατο του "χρυσού γκολ" στην παράταση. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι διοργανωτές του τουρνουά αποφάσισαν ότι τα γκολ στην παράταση θα μετρούσαν για δύο γκολ. Έτσι, όταν τα Μπαρμπάντος βρέθηκαν να κερδίζει με 2-1 στην κανονική διάρκεια με λιγότερο από δέκα λεπτά να έχουν απομείνει, είχαν δύο επιλογές: να προσπαθήσουν να σκοράρουν και τρίτο γκολ, κάτι αδύνατο στην κλειστή άμυνα της Γρενάδα, ή σκόπιμα να βάλουν αυτογκόλ, οπότε ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση και ελπίζοντας να σκοράρουν και να εξασφαλίσουν τη νίκη με δύο γκολ. Διάλεξαν τη δεύτερη επιλογή:Ο αγώνας ήταν 2-2, και αυτό που ήταν παράξενο έγινε ακόμα πιο παράξενο. Η Γρενάδα συνειδητοποίησε ότι νίκη ή ήττα με 3-2 θα ήταν εξίσου αποτελεσματική, επειδή Μπαρμπάντος χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ. Έτσι η Γρενάδα προσπάθησε να σκοράρει σε δύο τέρματα, στου Μπαρμπάντος και στο δική τους. Για πέντε ξέφρενα λεπτά, τα Μπαρμπάντος αμύνονταν και τα δύο τέρματα! Η Γρενάδα απέτυχε και τα Μπαρμπάντος προκρίθηκαν κερδίζοντας 4-2 στην παράταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου