Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Επτά απίστευτα υπερόπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά λίγοι τα γνωρίζουν


Η ανθρώπινη επινοητικότητα κάποιες φορές εκπλήσσει. Μπορεί σήμερα σε καιρό ειρήνης η εφευρετικότητα να διοχετεύεται σε... πράγματα που καταλήγουν να είναι όμορφα ή πρακτικά, ωστόσο, σε καιρό πολέμου, αυτή διοχετευόταν στο σχεδιασμό όπλων που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Το Bussiness Insider παρουσιάζει τα επτά υπερόπλα που... ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, κάποια από τα οποία έχουν μάλιστα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, στους περισσότερους παραμένουν άγνωστα.Φλογοβόλες νυχτερίδες (φωτογραφία πάνω)
Αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ με σκοπό να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κάθε βόμβα θα περιείχε 40 νυχτερίδες σε χειμερία νάρκη κάθε μία εκ των οποίων θα ήταν προσδεδεμένη σε μια μικρή βόμβα ναπάλμ.

Η βόμβα με τις νυχτερίδες δεν θα έπεφτε κατευθείαν στο στόχο της. Θα προσγειωνόταν αργά προς το έδαφος (είχε ενσωματωμένο αλεξίπτωτο) δίνοντας χρόνο στις νυχτερίδες να πετάξουν και να προλάβουν να χωθούν σε κάποια φωλιά. Αφού λούφαζαν θα εκρύγνειτο η μικρή βόμβα ναπάλμ η οποία είχε προσδεθεί πάνω τους και έτσι θα γίνονταν εκρήξεις σε 40 διαφορετικά σημεία. Όσες και οι νυχτερίδες δηλαδή.


Αντιαρματικοί σκύλοι


Οι σοβιετικοί σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν την επέλαση των Ναζί έδεναν εκρηκτικά σε σκυλιά τα οποία είχαν εκπαιδεύσει να επιτίθεντο σε γερμανικά τανκς. Οι σοβιετικοί ισχυρίζονται ότι περίπου 300 γερμανικά τανκς καταστράφηκαν με αυτό τον τρόπο.


Υποβρύχιο αεροπλανοφόρο


Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το ιαπωνικό ναυτικό διέθετε κάποια υποβρύχια (Sen Toku I-400), τα οποία ήταν τόσο μεγάλα ώστε μπορούσαν να μεταφέρουν υποβρυχίως τρία αεροπλάνα Aichi M6A. Όταν χρειαζόταν έβγαιναν στην επιφάνεια, τα αεροπλάνα απογειώνονταν και στη συνέχεια τα υποβρύχια ξαναβυθίζονταν.


Πυρηνικές βόμβες μικρού βεληνεκούς


Τα συμβατικά πυρηνικά όπλα ήταν ικανά να καταστρέψουν ακόμη και ολόκληρες πόλεις. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αναδείχθηκε, όμως, η ανάγκη για μικρότερα πυρηνικά όπλα, περιορισμένης απόδοσης. Θα ξεκινούσαν από το έδαφος και θα κατέληγαν στο πεδίο της μάχης.


Αεροπλανόπλοιο


Το μήκους 300 ποδιών Ekranoplane υποτίθεται ότι θα μπορούσε να πετάξει σε ύψος τεσσάρων μέτρων πάνω από το έδαφος ή τη θάλασσα και θα ήταν ένα επαναστατικό... όχημα, αφού δεν θα ήταν ούτε πλοίο, ούτε αεροπλάνο αλλά κάτι ενδιάμεσο. Υποτίθεται ότι θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και ότι θα ήταν γρηγορότερο από οποιοδήποτε άλλο πλοίο.


Επανδρωμένες τορπίλες


Κατασκευάστηκαν από το ιαπωνικό ναυτικό μεταξύ 1944 και 1945. Ήταν επανδρωμένες και αποτελούσαν μια παραλλαγή των όπλων αυτοκτονίας που χρησιμοποίησε η Ιαπωνία προς το τέλος του πολέμου. Υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν από υποβρύχια και οι πιλότοι τους θα μπορούσαν να τις κατευθύνουν στο στόχο που επιθυμούσαν.


Φλογοβόλα περιστέρια


Τα κατευθυνόμενα από περιστέρια βλήματα σχεδιάστηκαν από τον B.F. Skinner και η λογική τους ήταν τα περιστέρια να εκπαιδεύονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να οδηγούν ένα βλήμα στον στόχο που του είχαν δείξει σε μία φωτογραφία.

πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου