Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η συλλογή με μινιατούρες της βασίλισσας της Αγγλίας


Η βασιλική συλλογή διαθέτει πάνω από 3.000 μινιατούρες.



Δείτε ακόμη:
Το πιο ακριβό κουκλόσπιτο του κόσμου
14 πολύπλοκα δωμάτια-μινιατούρες
4500 βιβλία μινιατούρες από την «Τεράστια αλλά μικρή Συλλογή»
Εκπληκτικές μινιατούρες πόλεων
Η συλλογή ενός ανθρώπου περιείχε πάνω από 30.000 αυτοκίνητα

Η ιστορία της συλλογής αντικειμένων ξεκινάει στη δυναστεία των Τυδώρ, όταν ο Ερρίκος Η' άρχισε τη συλλογή και οι κατασκευαστές μινιατούρων άρχισαν να έχουν επίσημες θέσεις στην αυλή.


Η βασίλισσα Βικτόρια είχε το δικό της ειδικό ερμάρι συλλογής, που διέθετε συρτάρια για την αποθήκευση της συλλογής. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η Ελισάβετ Β' συνεχίζει να συλλέγει μινιατούρες μεγάλης σημασίας, σε μια προσπάθεια να τη διατηρήσει ζωντανή.

Όλα είναι σχολαστικά τεκμηριωμένα στην ψηφιακή βάση δεδομένων της Royal Collection Trust, όπου μπορείτε να δείτε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές συλλογές τέχνης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των κοσμημάτων του στέμματος. Παρόλο που δεν ανήκει στη βασίλισσα ως ιδιώτη, η Βασιλική Συλλογή τηρείται από την ίδια ως Κυρίαρχος, για τους διαδόχους της και το έθνος.


Η βασιλική οικογένεια κατέχει τρία από τα 43 "αυτοκρατορικά" αυγά Φαμπερζέ, αλλά έχει και τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Φαμπερζέ, του μεγαλύτερου ρωσικού κοσμηματοπώλη που έζησε ποτέ. Η απόκτηση αυτών των κομματιών έγινε -σχεδόν- αποκλειστικά με την ανταλλαγή προσωπικών δώρων μεταξύ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και της βασιλικής οικογένειας των Ρώσων και των Δανών.

Το παντοπωλείο





Τα αντικείμενα Φαμπερζέ





Ρούχα για τις κούκλες





Αξεσουάρ για τις κούκλες





Το κουκλόσπιτο





από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου