Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

6 από τα καλύτερα πολυτελή τρένα σε όλο τον κόσμο

 
Η απόλυτη πολυτέλεια σε αυτές τις πολυτελείς σιδηροδρομικές διαδρομές, από την Ιαπωνία μέχρι την Ιταλία.
 
 
 
Ένα ταξίδι με τρένο υψηλών προδιαγραφών δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να γνωρίσει προορισμούς με μοναδικό τρόπο και με την απόλυτη άνεση, απολαμβάνοντας υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας.

GoldenPass Express, Ελβετία
Το GoldenPass Express της Ελβετίας μεταφέρει επιβάτες από το θέρετρο Montreux στο Interlaken στο Bernese Oberland. Είναι μια διαδρομή 3 ωρών με 4 αναχωρήσεις την ημέρα -και προς τις δύο κατευθύνσεις. Για πρόσθετη πολυτέλεια, υπάρχει η κατηγορία Prestige, όπου τα θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα ξαπλώνουν και περιστρέφονται 180 μοίρες. Επίσης, είναι 15 ίντσες ψηλότερα από τα άλλα βαγόνια, κάτι που ενισχύει τη θέα στους αμπελώνες, τις βυθισμένες κοιλάδες και τους παγετώνες με μπλε πάγο. Το μενού περιλαμβάνει χαβιάρι από το κοντινό Frutigen και μπουκάλια σαμπάνιας Duval-Leroy Brut.
Το εισιτήριο απλής μετάβασης στην κατηγορία Prestige κοστίζει 128 ελβετικά φράγκα (133 ευρώ).

Royal Scotsman, Σκωτία
Με τους εσωτερικούς χώρους από τουίντ, απαλά μάλλινα ριχτάρια και προϊόντα μπάνιου Bamford, το Royal Scotsman είναι ένας πολυτελής τρόπος για να διασχίσει κανείς την άγρια ομορφιά των Χάιλαντ της Σκωτίας. Από τον Μάιο του 2024, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για δύο νέες Grand Suites, με μεγάλα διπλά κρεβάτια (με ανάγλυφα προσκέφαλα), μοκέτα από τοίχο σε τοίχο και μαρκετερί από λακαρισμένο ξύλο. Οι επιβάτες των Grand Suites, με το δικό τους lounge, θα μπορούν να χαλαρώσουν με πρόσθετη ιδιωτικότητα, ενώ θαυμάζουν τις περιοχές που θα προσπερνούν.
Το ταξίδι δύο διανυκτερεύσεων στο Highland Journey σε Grand Suite ξεκινά από 7.000 ευρώ περίπου με all-inclusive.

The Vietage, Βιετνάμ
Το μοναδικό πολυτελές βαγόνι που συνδέεται στο τρένο Reunification Express (προσφορά του ξενοδοχειακού ομίλου Anantara) επιτρέπει σε έως και 12 επιβάτες να διανύσουν τα 200 μίλια μεταξύ Da Nang και Quy Nhon με εξαιρετική άνεση. Το βαγόνι διαθέτει 6 ιδιωτικά διαμερίσματα από ρατάν και βελούδινα ταπετσαρισμένα καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτια. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της βιετναμέζικης υπαίθρου για ένα μεσημεριανό γεύμα 3 πιάτων με ποτά που ρέουν άφθονα -από χειροποίητα τζιν μέχρι παγωμένους καφέδες καρύδας. Στο εισιτήριο περιλαμβάνεται και μασάζ κεφαλιού και ώμων.
Το εισιτήριο απλής μετάβασης από το Da Nang προς το Quy Nhon είναι 420 δολάρια (381 ευρώ).

SPACIA X, Ιαπωνία
Το τρένο εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του σταθμού Asakusa στο Τόκιο και την πόλη Nikko, στην επαρχία Tochigi, και προσφέρει έναν κομψό τρόπο για να κάνει κανείς το ταξίδι των δύο ωρών. Αντλώντας έμπνευση από την περίοδο Έντο, τα κουφώματα των παραθύρων ενσωματώνουν περίπλοκα γεωμετρικά σχέδια από μπαμπού. Εκτός από τα παραδοσιακά καθίσματα του τρένου, το Spacia X περιλαμβάνει επίσης διαμερίσματα, καναπέδες και καθίσματα σε στιλ lounge. Από την premium Cockpit Suite, οι επιβάτες έχουν την εντύπωση ότι αυτοί είναι οι μηχανοδηγοί, καθώς φωτογραφίζουν βουνά, καταρράκτες και ναούς.
Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά ή από οποιονδήποτε σταθμό στη γραμμή Tobu. Το εισιτήριο απλής μετάβασης ξεκινά από 1.400 γεν (8,7 ευρώ).

Venice Simplon-Orient-Express, Γαλλία
Τον Δεκέμβριο του 2023, το Belmond's Venice Simplon-Orient-Express θα ξεκινήσει τέσσερις νέες διαδρομές μεταξύ Παρισιού και Γαλλικών Άλπεων, περνώντας μέσα από χιονισμένα δάση και λόφους προς τους σταθμούς Albertville, Moûtiers και Bourg-Saint-Maurice. Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε Ιστορικές Καμπίνες, Σουίτες ή Μεγάλες Σουίτες πριν αποβιβαστούν το επόμενο απόγευμα. Το μενού διαθέτει εποχιακά πιάτα σε τρία διαφορετικά βαγόνια φαγητού, κρυστάλλινα ποτήρια στο μπαρ και φρεσκοψημένη βιενουαζερί που σερβίρεται στο κρεβάτι.
Η διαμονή σε μια Ιστορική Καμπίνα ξεκινά από 4.390 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβανομένου δείπνου, πρωινού και brunch.

La Dolce Vita, Ιταλία
Το 2024 θα ξεκινήσει η υπηρεσία τρένου La Dolce Vita της Orient Express που θα "μεταφέρει" τους επιβάτες στην Ιταλία της δεκαετίας του 1960. Υπάρχουν 12 Deluxe Cabins και 18 σουίτες (με λακαρισμένες οροφές, καπνιστούς καθρέφτες και ιδιωτικά μπάνια, αυτές), συν ένα βαγόνι μπαρ όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα καθώς παίζει ένας πιανίστας. Επίσης, προσφέρεται περιήγηση στους αμπελώνες στο Montalcino, βόλτα στα κανάλια της Βενετίας, ιππασία στο Abruzzo και οινοποσία στους πρόποδες της Αίτνας.
Οι τιμές ξεκινούν από 2.500 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση σε Deluxe Καμπίνα και από 3.700 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε σουίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου