Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τα ψάρια της Τασμανίας που περπατάνε


Είναι δηλητηριώδη και περπατάνε αντί να κολυμπούν όπως τα άλλα ψάρια. Είναι ανάμεσα στα απίστευτα είδη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο βυθό του ωκεανού, αλλά όπως και πολλά άλλα όμορφα ζώα, είναι και αυτά ευάλωτα και κινδυνεύουν. Δείτε τα ψάρια που περπατούν, πολλά από τα οποία βρίσκονται γύρω από την Τασμανία.



Οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν και να κολυμπήσουν, το ίδιο μπορούν και τα ψάρια. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στο πρόσφατο παρελθόν, διάφορα είδη ψαριών που μπορούν να περπατήσουν έστω και κάτω από το νερό. Αυτά τα ψάρια έχουν μεγάλα πτερύγια που έχουν μετατραπεί σε κάτι που μοιάζει με πόδια και περπατούν στον πυθμένα των ωκεανών.

The pink hand fish - Το ροζ ψάρι


Μόνο τέσσερα δείγματα από τα ροζ ψάρια έχουν βρεθεί. Είναι ροζ, όπως φανερώνει και το όνομά τους και είναι περίπου 10 εκατοστά σε μήκος. Ανακαλύφθηκαν στην ακτή της πόλης Hobart στην Τασμανία.


The spotted hand fish - Το ψάρι με τις βούλες


Είναι από τα ψάρια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, έχει βούλες όπως η λεοπάρδαλη και χρησιμοποιεί τα χέρια του για να περπατήσει στον βυθό, ενώ τρέφεται με μικρά ασπόνδυλα. Είναι πολύ τοξικό, αλλά απειλείται με εξαφάνιση. Ανακαλύφθηκε στον βυθό στις εκβολές του ποταμού Derwent της Τασμανίας.


The red hand fish - Το κόκκινο ψάρι


Ακόμα ένα νέο είδος ψαριού που περπατάει, με κόκκινο χρώμα, όπως υποδηλώνει και το όνομα του. Βρέθηκε στην περιοχή της νότιας Τασμανίας. Όπως και τα άλλα είδη ψαριών με πόδια, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και κινδυνεύει με εξαφάνιση.


Ziebell’s hand fish


Έχει κιτρινωπά πτερύγια και ζει κοντά στις ακτές και σε απομονωμένους πληθυσμούς της Τασμανίας. Και αυτό απειλείται με εξαφάνιση στην Αυστραλία.


The pancake batfish - Το ψάρι τηγανίτα


Ακόμα ένα είδος ψαριού που περπατάει, το οποίο ανακαλύφθηκε στον Κόλπο του Μεξικού. Είναι τόσο μικρό που χωράει στην παλάμη ενός ανθρώπου. Όπως και τα υπόλοιπα ψάρια, κατοικεί στο βυθό της θάλασσας και τρέφεται με ασπόνδυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου