Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Το μεγαλύτερο ρολόι-κούκος της Βρετανίας


Το εντυπωσιακό επίτευγμα του 72χρονου Richard Pim που έχει μανία με τα ρολόγια.Ο 72χρονος Richard Pim κατασκεύασε το μεγαλύτερο ρολόι-κούκο της Βρετανίας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Μιλάμε για ένα 7,5 μέτρων ρολόι-κούκο, κόστους 20.000 λιρών. Κοινώς, 23.754 ευρώ.


Ο κούκος μεγέθους περίπου ενός μέτρου ανήκει στον Βρετανό κηπουρό Richard Pim που τον κατασκεύασε με τα ίδια του τα χέρια.

Ο ξύλινος κούκος "χτυπάει" τις ώρες κανονικά κάθε ώρα. Τον συνοδεύει μάλιστα και ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο. Η όλη λειτουργία του βασίζεται στη δύναμη του νερού και υποβοηθείται από ένα σύστημα τροχαλιών και αντίβαρων.

Ο Richard Pim είναι συνταξιούχος μηχανικός υδροκατασκευών και αξιοποίησε την εργασιακή του εμπειρία για να φέρει εις πέρας το τεράστιο ρολόι του που έχει το μέγεθος ενός κανονικού σπιτιού.

Τι σκεφτόταν όταν κατασκεύαζε τον κούκο του; "Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα έκανε τον κόσμο να γελάει", δηλώνει με απόλυτη ειλικρίνεια.


Η γνώση του Pim στις σύνθετες υδροκίνητες δομές, προέρχεται από την πρότερη καριέρα του σε αγροτικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία και το Νεπάλ.

Ωστόσο το ρολόι θέλει δουλειά ακόμα για να γίνει "ελβετικό". Για την ώρα κάθε μέρα, "χάνει" κι από ένα λεπτό. Ο δημιουργός του εξηγεί σχετικά: "Η ζέστη προκαλεί πολύ μακρές παραμορφώσεις στο ξύλο και επηρεάζει τη ροή του νερού μέσα από το ξύλινο σύστημα σωλήνων που χρησιμοποιείται για τον κούκο".

Πλέον, το ρολόι είναι ένα από τα κεντρικά αξιοθέατα στο "Westonbury Mill Water Gardens". Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης 3,5 στρεμμάτων. Στο ίδιο πάρκο, ο Richard Pim έχει φτιάξει έναν πύργο με gargoyles και ένα ιγκλού χτισμένο από γυάλινα μπουκάλια.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου