Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Χάρτες από το τέλος του κόσμου


Το 1919, ο Βαπτιστής αιδεσιμότατος Clarence Larkin δημοσίευσε ένα ασυνήθιστο βιβλίο καταρρίπτοντας κάθε στίχο από το Βιβλίο της Αποκάλυψης σε χάρτες. Το "Βιβλίο της Αποκάλυψης", μια μελέτη του τελευταίου προφητικού βιβλίου της Αγίας Γραφής, ήταν μία από τις πολλές θρησκευτικές δημοσιεύσεις εκείνη την εποχή που χρησιμοποίησε χάρτες και γραφήματα για να εξηγήσει τη μπερδεμένη περιπλάνηση της Βίβλου. Το τέλος του κόσμου, μια μπερδεμένη και ανησυχητική απήχηση που έχει όλη τη χαοτική φρίκη ενός ταξιδιού από τον τοξικό Ήλιο -με τη μορφή γυναίκας- μέχρι τον επτακέφαλο δράκο -που ρίχνει αστέρια με την ουρά του, χαρτογραφήθηκε προσεκτικά από τον Larkin με σχέδια για να ξετυλίξει τις τελευταίες ημέρες για τους πιστούς.



Ο Larkin δήλωσε ότι πέρασε 25 χρόνια μελετώντας το Βιβλίο της Αποκάλυψης υπό ένα "φουτουριστικό βλέμμα" για να "δείξει ότι το Βιβλίο της Αποκάλυψης πρέπει να ληφθεί κυριολεκτικά". γεννημένος στην Πενσιλβανία Larkin επηρεάστηκε από τον Dispensationalism που τόνισε αυτό τη μελλοντολογική άποψη στον Προτεσταντισμό, δημοσιεύοντας όλα τα είδη των χαρτών σε μια συλλογή από βιβλία στη δεκαετία του 1910 και του '20. Ολόκληρο το βιβλίο του Αρμαγεδδών βρίσκεται στο Internet Archive.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις λεπτομέρειες αυτών των αποκαλυπτικών σχεδίων, όπως τους Καβαλάρηδες, τον ήχο από τις Επτά Σάλπιγγες, το Άνοιγμα της Αβύσσου, την Ανάσταση, τα αποκρουστικά πλάσματα που έρχονται στον πλανήτη και η άλλα θαυμαστά σημεία της ημέρα της Κρίσης. Μπορείτε να δείτε επίσης περισσότερες φωτογραφίες από το βιβλίο του Larkin στο Flickr Commons.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου