Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Hellfire Caves: Οι τεχνητές σπηλιές που ανοίχτηκαν για να κρύψουν μια μυστική κοινωνία πλούσιων Παγανιστών


Όργια, Βάκχες, θυσίες και άλλα πολλά έχουν ειπωθεί ότι έχουν λάβει χώρα στις Hellfire Caves.
 
 

Οι Hellfire Caves ανασκάφτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1700 και ήταν το έργο του θρυλικού έκλυτου και συνιδρυτή του Hellfire Club, σερ Francis Dashwood. Η σήραγγα καθώς και ο λαβύρινθος των γειτονικών θαλάμων και αιθουσών ανοίχτηκαν 400 μέτρα μέσα στη γη, ακριβώς κάτω από μια εκκλησία. Το δίκτυο αποτελείται από μια κύρια αίθουσα η οποία διακλαδίζεται σε αίθουσες, όπως το Σπήλαιο των Αγωνοδικών, μια αίθουσα δεξιώσεων και το Σπήλαιο του Φραγκλίνου, το οποίο πήρε το όνομα του από το φίλο του Dashwood του και επισκέπτη του Hellfire, Βενιαμίν Φραγκλίνο. Η σήραγγα καταλήγει σε ένα θάλαμο γνωστό ως Εσωτερικός Ναός, στην οποία φτάνει κανείς αφού περάσει ένα μικρό υπόγειο ρεύμα γνωστό ως ποταμός Στύγα. Έξω από την είσοδο των σπηλαίων είχε χτιστεί μια ψεύτικη πρόσοψη από ακανόνιστα κομμάτια από πυριτόλιθο για να μοιάζει με γοτθική εκκλησία. Επίσης, χτίστηκαν τοίχοι γύρω από την πρόσοψη και δημιουργήθηκε μια αυλή.


Η Λέσχη Hellfire πραγματοποιούσε τις συναντήσεις της στον Εσωτερικό Ναό, όπου το αλκοόλ έρεε άφθονο, γινόντουσαν διαγωνισμοί πνευμάτων και ανήθικων ιστοριών. Το πνεύμα του συλλόγου ήταν σταθερά παγανιστικό, ενώ στις συγκεντρώσεις συχνά περιλαμβάνονταν εικονικές τελετουργίες. Δεδομένης του underground χαρακτήρα της λέσχης, απόκρυφα και εγκληματικά συμβάντα έχουν ξεφυτρώσει κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά ούτε η ιστορία ούτε οι σπηλιές έδωσαν αποδείξεις για αυτές τις ιστορίες.


Οι Hellfire Caves άνοιξαν για το κοινό το 1951 και έχουν γίνει δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Συντηρήθηκαν για να είναι ασφαλείς. Σε πολλούς θαλάμους έχουν τοποθετηθεί κούκλες, που δίνουν στον επισκέπτη μια αμυδρή εικόνα της αρχικής χρήσης των σπηλαίων. Οι σύγχρονες ανέσεις έχουν αφαιρέσει κάμποσο από το μυστήριο της περιοχής, αλλά το πνεύμα της Λέσχης Hellfire παραμένει.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου