Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Όταν ένας μαχαραγιάς χρησιμοποίησε 6 νέες Rolls Royce σαν απορριμματοφόρα!


Ένας από τους διάσημους αγοραστές των αυτοκινήτων της Rolls Royce ήταν ο μαχαραγιάς του Alwar, ο οποίος αγόραζε πάντα τρία αυτοκίνητα κάθε φορά.
 
 

Κάποτε, κάπου στα 1930, ο μαχαραγιάς Jai Singh, σε μια επίσκεψη του στο Λονδίνο, έκανε τον περίπατο του στην Bond Street σαν κοινός θνητός. Είδε μια έκθεση της Rolls Royce και μπήκε μέσα για να ρωτήσει για την τιμή και τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Οι πωλητές, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα φτωχό Ινδό, τον προσέβαλαν και τον έδιωξαν.

Μετά από αυτήν την προσβολή, ο μαχαραγιάς γύρισε στο ξενοδοχείο του και είπε στους υπηρέτες του να ειδοποιήσουν την έκθεση ότι ο μαχαραγιάς του Alwar ενδιαφερόταν να αγοράσει μερικά αυτοκίνητα.

Μετά από μερικές ώρες, ο μαχαραγιάς πήγε στην έκθεση της Rolls Royce ντυμένος βασιλικά και με όλη την ακολουθία του. Οι υπεύθυνοι της έκθεσης είχαν στρώσει κόκκινο χαλί για τον μαχαραγιά και οι πωλητές υποκλίθηκαν μπροστά του. Ο μαχαραγιάς αγόρασε και τα έξι αυτοκίνητα που υπήρχαν στην έκθεση.

Ο μαχαραγιάς Jai Singh

Όταν γύρισε στην Ινδία, ο μαχαραγιάς έδωσε τις έξι Rolls Royce στο τοπικό συμβούλιο με την εντολή να τις χρησιμοποιήσουν για τον καθαρισμό των δρόμων και σαν απορριμματοφόρα.

Η είδηση ότι αυτοκίνητα της νούμερο ένα εταιρίας αυτοκινήτων χρησιμοποιούνταν για τα σκουπίδια της ινδικής πόλης Alwar, έκανε το γύρο του κόσμου. Η εταιρία έγινε περίγελος.

Όταν κάποιος περηφανευόταν ότι είχε Rolls Royce, ο κόσμος τον κορόιδευε λέγοντας, "ποιο μοντέλο; Αυτό που έχουν στην Ινδία για τα σκουπίδια;". Οι πωλήσεις της Rolls Royce έπεσαν αμέσως.

Η εταιρία έστειλε τηλεγράφημα στον μαχαραγιά ζητώντας τους συγγνώμη και προσφέροντας του έξι νέα αυτοκίνητα δωρεάν. Όταν ο μαχαραγιάς είδε ότι η εταιρεία είχε πάρει το μάθημά της, σταμάτησε τη χρήση των αυτοκινήτων για τη μεταφορά των σκουπιδιών.

Η ιστορία αμφισβητείτε για τη γνησιότητά της. Η Rolls Royce την έχει διαγράψει από την ιστορία της. Με μια μικρή έρευνα βρήκα μερικά link που αναφέρονται σε αυτήν (Bejewelled carriageways , Romancing vintage cars) , ενώ υπάρχει και ένα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο "The Maharajas' Motor Car: The Story of Rolls-Royce in India", όπου αναφέρεται η ιστορία (απόσπασμα στο βίντεο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου