Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Το πρώτο Batmobile και η ιστορία του


Αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με επίσημη άδεια Batmobile σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1960 από τον 23χρονο Forrest Robinson.



Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού (εμπνευσμένο από τα κόμικς), ο Robinson και ο φίλος του Len Perham, ξεκίνησαν την κατασκευή του αυτοκινήτου στο οικογενειακό αχυρώνα του Robinson. Το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε το 1963, δύο χρόνια πριν ξεκινήσει ο Τζορτζ Μπάρις την προσαρμογή του Batmobile για την τηλεόραση. Το "'63 Batmobile" είναι το παλαιότερο γνωστό αυτοκίνητο που επικυρώθηκε με άδεια από την DC Comics.


Αν και πολλοί συνδέουν το Batmobile με τα αυτοκίνητα που έχουν δει στις τελευταίες ταινίες του Batman ή στην τηλεοπτική εκδοχή στα τέλη της δεκαετίας του '60, το αυτοκίνητο του Robinson είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως το "πιο αυθεντικό" από τους λάτρεις του κόμικ. Έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που εμφανίζονται στο κόμικ της DC από τη δεκαετία του 1940 και του '50, συμπεριλαμβανομένου του μπροστινού τμήματος που μοιάζει με νυχτερίδα και του πίσω πτερυγίου.


Ο Robinson χρησιμοποίησε αρχικά το αυτοκίνητο για να κινείται, αλλά όταν η Batmania έκανε την εμφάνισή της, το αυτοκίνητο προκάλεσε τέτοια αίσθηση που η ALL STAR Dairies και μια θυγατρική της, η Green Acres Ice Cream, (μια εταιρία με άδεια από την DC), το εκμίσθωσε για μια διαφημιστική καμπάνια. Το αυτοκίνητο βάφτηκε ξανά στα επίσημα χρώματα του Batman, κόλλησαν επίσημες ετικέτες Batman και περιόδευσε στις ανατολικές ΗΠΑ ως "το Batmobile του Batman".


Το αυτοκίνητο τελικά επεστράφη στο Robinson στα τέλη του 1966 -ένα χρόνο πριν τα αντίγραφα του Batmobile για την τηλεόραση του Μπάρις (γνωστό ως "ABC TV Batmobile," αργότερα ως "Μπάρις Batmobile" ή "1966 Batmobile") κατασκευαστούν και διατεθούν για περιηγήσεις.


Ο Robinson, ο οποίος χρειαζόταν μετρητά για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, πούλησε το αυτοκίνητο για 200 δολάρια. Μετά από λίγα χρόνια το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε και για 50 σχεδόν χρόνια παρέμεινε ένα ξεχασμένο κομμάτι της αμερικανικής ποπ κουλτούρας.


Το 2008, το αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε από τον Bobby Smith και το Φεβρουάριο του 2013, το '63 Batmobile αγοράστηκε από την Toy Car Exchange LLC και μεταφέρθηκε στην Borbon Fabrications στο Σακραμέντο, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αποκαταστάσεις vintage αυτοκινήτων. Πλέον το πρώτο Batmobile είναι αναπαλαιωμένο και σε άριστη κατάσταση, διατηρώντας το αρχικό πλαίσιο, τα μέρη και τον κινητήρα του, θα πωληθεί σε μια δημοπρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου