Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τα δέντρα της Αγγλίας με τα κέρματα


Υπάρχει μια έκφραση που λέγεται συχνά. "Που θα βρω λεφτά να πληρώσω το τάδε και το δείνα; Να τα ξυρίσω απ' τον τοίχο;". Δεν ξέρω αν υπάρχουν τοίχοι που μπορείς να ξυρίσεις λεφτά, αλλά πάντως τα δέντρα, εκτός από φρούτα, παράγουν και λεφτά...



Ίσως είναι απλά για καλή τύχη ή ίσως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αφήνοντας ένα κέρμα σε ένα δέντρο μπορεί να τους επιστραφεί εις πολλαπλού... Όποια και αν είναι η προέλευση αυτής της παράξενης συνήθειας, μερικά δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο κουβαλούν τις οικονομικές προσδοκίες πολλών.

Στο Ingleton στο North Yorkshire της Αγγλίας υπάρχουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά δάση στη χώρα και ένα μονοπάτι με καταρράκτες προσθέτει στο όλο σκηνικό.



Αν παρατηρήσει κανείς από κοντά τα δέντρα, φαίνεται σαν τα κέρματα να έχουν ενοποιηθεί με το ξύλο, αλλά πρόκειται απλά για την επίδραση του καιρού στο μέταλλο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το να καρφώνουν τα κέρματα στο φλοιό των δέντρων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή επιθυμία να αυξήσουν τα έσοδα τους. Πιστεύεται ότι όσα κέρματα καρφώσει κάποιος σε ένα δέντρο τόσα παιδιά θα αποκτήσει.

Δεν είναι όμως το μοναδικό μέρος στα βόρεια της Αγγλίας με τέτοια δέντρα. Και πάντα κάποιος καταρράκτης υπάρχει κοντά στο δέντρο. Άλλα δέντρα υπάρχουν στην ίδια επαρχεία, στο Bolton Abbey -ένα διάσημο μέρος λόγω των ερειπίων ενός κοινοβίου του 12ου αιώνα-, στο Ambleside στην επαρχία Cumbria, στο Dovedale του Derbyshire καθώς και στα Όρη Pennine, στο Teesdale.

Bolton Abbey - φωτογραφία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου