Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ένα φεστιβάλ σάμπα στην Ιαπωνία


Στην Ελλάδα ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του Καρναβαλιού. Στην Βραζιλία, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο βασιλιάς Μόμο παρέλαβε τα κλειδιά της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο από τα χέρια του δημάρχου και του ανατέθηκε συμβολικά το καθήκον να κηρύξει την έναρξη του πιο γνωστού καρναβαλιού, ένα ξέφρενο πάρτι διάρκειας 5 ημερών, που κορυφώνεται με την παρέλαση των σχολών της σάμπα στο Σαμποδρόμιο.
 
 

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι ότι υπάρχει ένα φεστιβάλ σάμπα σε μια χώρα που δεν πάει το μυαλό.


Το Asakusa Samba Carnival, αποκαλούμενο και Ιαπωνικό Καρναβάλι είναι ένα από τα πιο ζωηρά και λαοφιλή φεστιβάλ του Τόκιο, το οποίο προσελκύει 500.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σε αντίθεση με το δικό μας καρναβάλι, το φεστιβάλ της Ιαπωνίας γίνεται καλοκαίρι, κάθε Αύγουστο από το 1981. Η μοναδική χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε ήταν το 2011 εξαιτίας του σεισμού.


Η σάμπα αποτελεί πολύ κοινό χόμπι στο Τόκιο. Στην Βραζιλία δραστηριοποιείται η μεγαλύτερη κοινότητα Ιαπώνων εκτός Ιαπωνίας και ως αποτέλεσμα, υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών.

Στην παρέλαση συμμετέχουν χιλιάδες μουσικοί και χορευτές με περίτεχνα κοστούμια. Όλοι είναι υπό την ηγεσία της Βασίλισσας των Τυμπάνων (Rainha de bateria), η οποία είναι αναγνωρίσιμη από το πιο περίτεχνο κοστούμι της.

Το Asakusa Samba Carnival είναι ένας διαγωνισμός 20 χορευτικών ομάδων. Κάθε ομάδα ηγείται από την υποψήφια Βασίλισσα των Τυμπάνων του επόμενου χρόνου.



από: the world festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου