Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Time-Lapse βίντεο με τη σύνθεση ενός κουκλόσπιτου αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων


Το Museum of Science and Industry στο Σικάγο των ΗΠΑ ολοκλήρωσε πρόσφατα, μετά από 9 μήνες, τη συντήρηση του Fairy Castle, ενός περίτεχνου κουκλόσπιτου που είχε φτιάξει η ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου Colleen Moore και δώρισε στο μουσείο το 1949.




Το Fairy Castle είχε κατασκευαστεί με υδραυλικό και ηλεκτρολογικό σύστημα (οι μπανιέρες έχουν πραγματικό τρεχούμενο νερό και οι πολυέλαιοι ανάβουν) και εξοπλίστηκε με συλλεκτικά και χειροποίητα αντικείμενα, όπως μικροσκοπικά χρυσά πιάτα και κρυστάλλινα ποτήρια, μικροσκοπικά κεντήματα, την μικρότερη Βίβλο του κόσμου, πραγματικά αγαλματίδια από την αρχαία Αίγυπτο και μια σχίζα από τον Τίμιο Σταυρό (την είχε δώσει ο Πάπας στον φίλο της Moore, Clare Boothe Luce). Το κάστρο κόστισε 500 χιλιάδες δολάρια για να κατασκευαστεί το 1935, που ισοδυναμεί με πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια σημερινά.



Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το στήσιμο από την ομάδα συντήρησης. Δείχνει τα αντικείμενα να τοποθετούνται πίσω στα δωμάτια, έχοντας σαν πρόθεση ότι "μια νεράιδα ήταν εκεί, αλλά έφυγε πριν λίγο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου