Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο Βαν Γκογκ σε μια φωτογραφία διάσημων καλλιτεχνών που ανακαλύφτηκε πρόσφατα

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ συνομιλεί με φίλους του -τον Πωλ Γκωγκέν, τον Εμίλ Μπερνάρ και τον Félix Jobbé-Duval. Ο Αντρέ Αντουάν στέκεται ανάμεσά τους) στο Παρίσι, στην 96 rue Blanche, Δεκέμβριος του 1887. Μελανοτυπία, ανεστραμμένη εικόνα, 86x112 χιλιοστά.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η μελανοτυπία του 1887 που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δείχνει έξι άντρες που πίνουν γύρω από ένα τραπέζι και μπορεί να περιλαμβάνει μια σπάνια θέαση του ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ.Ο Βαν Γκογκ έχει καταγράψει τον εαυτό του σε πολλές αυτοπροσωπογραφίες, αλλά ήταν γνωστό ότι απεχθανόταν την φωτογραφία και υποτίθεται ότι ποτέ δεν στήθηκε για καμία φωτογράφιση ως ενήλικας. Μόνο δύο σπάνιες φωτογραφίες του καλλιτέχνη ως παιδί είναι γνωστό ότι υπάρχουν, μια στα 13 και μια στα 19 του.


Η φωτογραφία βγήκε σε δημοπρασία και αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 136.000 και 170.000 δολαρίων, αν και η τελική τιμή πώλησης δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί δεν έχουν πειστεί. Ο εμπειρογνώμονας του μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ πιστεύει ότι δεν μπορεί να είναι ο καλλιτέχνης, "επειδή απλά δεν μοιάζει με αυτόν" και αναφέρει την επιθυμία του καλλιτέχνη να φωτογραφηθεί ποτέ. Άλλοι επισημαίνουν ότι ο Βαν Γκογκ δεν αναφέρει τη συγκέντρωση στις σχολαστικά γραπτές επιστολές του από εκείνη την περίοδο.

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου