Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ένα μουσείο με 32.000 μικροσκοπικούς στρατιώτες


Σε 23 αναπαραστάσεις ιστορικών μαχών

Επισκεπτόμενος κανείς το Jaca Citadel Military Miniatures Museum, μέσα σε μια ώρα, μπορεί κανείς να μεταφερθεί από κάποια μάχη στην αρχαία Αίγυπτο με πολεμικά κάρα σε κάποια άλλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με άρματα μάχης. Τ μουσείο καταγράφει χρονολογικά τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας με πάνω από 32.000 μολυβένιους στρατιώτες, ο καθένας με ύψος κάτω από μια ίντσα.Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Carlos Royo-Villanova συνέλεγε οποιαδήποτε μινιατούρα μπορούσε να βρει. Ρωμαίοι πολεμιστές με κόκκινα φτερά και μακριές ασπίδες στέκονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τσαρικά στρατεύματα. Η συλλογή του αποτελούνταν από 35.000 κομμάτια και το 1984 ο δήμος της πόλης Χάκα στην Ισπανία, αγόρασε τη συλλογή και την εξέθεσε. Το 2001, η συλλογή μεταφέρθηκε εκεί που βρίσκεται σήμερα, στην ακρόπολη της Χάκα, όπου το Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε τη δημιουργία του Μουσείου Στρατιωτικής Μινιατούρες.


Στο μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να δουν 23 διοράματα από διαφορετικά μέρη της παγκόσμιας Ιστορίας. Παρά το γεγονός ότι το μουσείο καλύπτει παγκόσμια γεγονότα, το μουσείο επικεντρώνεται στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού Βασιλείου της Αραγονίας.


Για εκείνους όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ισπανία, η ιστοσελίδα του Μουσείου προσφέρει live stream των εκθεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου