Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο τάφος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ


Παρά το έργο του στην Ισπανία, την Κούβα και την Φλόριντα, ο τάφος του μεγάλου αυτού συγγραφέα είναι κάτι το απλό κάπου, σε ένα νεκροταφείο στο Άινταχο.Δείτε ακόμη:
Φωτογραφίες από το προσωπικό άλμπουμ και το λεύκωμα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ
Μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ
Το παλαιότερο μπαρ της Φλόριντα ήταν κάποτε νεκροτομείο με ένα δέντρο για κρέμασμα και ταφόπλακες
Προς την Αθανασία και την Αιώνια Νεότητα: Ο εκπληκτικός τάφος του Ιουλίου Βερν
Μια ταφόπλακα που χρειάστηκαν 100 χρόνια για να αποκωδικοποιηθεί ο αινιγματικός επιτάφιός της

Παρά τη φήμη του ως πότη και της γενικότερης ιδιοσυγκρασίας του, ο τάφος του συγγραφέα Χέμινγουεϊ είναι μια απλή, επίπεδη πλάκα. Οι φανατικοί όμως του μεγάλου συγγραφέα, ακόμη και σήμερα αφήνουν ποτά και λουλούδια στο εν λόγω μέρος.

Ο Χέμινγουεϊ ήταν γνωστός για την παθιασμένη ζωή, την γεμάτη με ποτό, κυνήγι, γυναίκες και φυσικά, τη συγγραφή. Όταν αυτοκτόνησε το 1961, ακολουθώντας τα τραγικά βήματα του αδελφού του, της αδελφής και του πατέρα του, θα περίμενε κανείς τα λείψανά του να επιστρέψουν στις αγαπημένες γάτες του, στο Κη Γουέστ, αλλά, βρίσκονται σε ένα μικρό κοιμητήριο στην πόλη Κέτσαμ στο Άινταχο των ΗΠΑ.


Τις τελευταίες ημέρες του, ο Χέμινγουεϊ ήταν πολύ άρρωστος και γινόταν όλο και περισσότερο παρανοϊκός, σπάνια άφηνε το σπίτι του κοντά στο δάσος του Κέτσαμ. Μετά το θάνατό του, θαφτεί χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η ορθογώνια επιτύμβια στήλη είναι πάνω στο γρασίδι, φέρει απλά το όνομά του και τις ημερομηνίες της ζωής του και δεν υπάρχει καμία επιτάφιος πάνω της.

Η φήμη του Χέμινγουεϊ σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι ήταν ενώ ζούσε -ενισχυμένη από τον μύθο του. Οι οπαδοί του συνεχίζουν να κάνουν προσκύνημα στον τάφο του, αφήνοντας πίσω κέρματα, λουλούδια, και μπουκάλια με αλκοόλ, ως φόρο τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου