Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ένας κήπος με αγάλματα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

Η Νύχτα που κάποτε βρισκόταν στον Penn Station

Μια όμορφη συλλογή από στολίδια που διασώθηκαν από κατεδαφισμένα κτίρια της Νέας Υόρκης.




Στην συνεχώς μεταβαλλόμενη πόλη της Νέας Υόρκης, τα παλιά κτίρια δίνουν τη θέση τους σε νέα. Αλλά, δεν χάνονται όλα τα -όμορφα- χαρακτηριστικά αυτών των κτιρίων.

Φιγούρες από κόκκινη τερακότα από τα 1890

Μερικά από τα πιο τυχερά αγάλματα, γλυπτά και διακοσμητικά στοιχεία βρίσκονται στον Κήπο Αγαλμάτων Steinberg, στο Μουσείο του Μπρούκλιν. Όλα αυτά τα έργα τέχνης σώθηκαν από κατεδαφισμένα κτίρια.

Ο ένας από τους Άτλαντες

Περισσότερα από 40 κομμάτια, ανάμεσα τους υδρίες, θεμέλιοι λίθοι, κολόνες και γλυπτά, γεμίζουν τον κήπο. Τα περισσότερα από αυτά δημιουργήθηκαν στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900 από ανώνυμους λιθοδόμους.

Δύο ζεύγη Πήγασου

Τα κομμάτια επιδεικνύουν μια ποικιλία μορφών, μοτίβων και υλικών, όπως μάρμαρο, ψαμμόλιθο, χυτοσίδηρο και τερακότα. Μερικά από τα κομμάτια ήταν από κτίρια σχεδιασμένα από φημισμένους αρχιτέκτονες.


Ένα συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα γλυπτό που κάποτε ήταν κοντά σε ένα από τα ρολόγια έξω από τον αρχικό Penn Station. Το περίτεχνα σκαλισμένο έργο, το οποίο απεικονίζει τη Νύχτα με κουκούλα που κρατάει παπαρούνες, διασώθηκε από έναν χώρο υγειονομικής ταφής στο Νιου Τζέρσεϊ. Υπάρχουν επίσης αγάλματα του Πήγασου που κάποτε ήταν στην είσοδο ενός πυροσβεστικού σταθμού στο Κόνι Άιλαντ, ενός αντιγράφου του Αγάλματος της Ελευθερίας από τα τέλη του 20ου αιώνα και αγάλματα εμπνευσμένα από τον Άτλαντα, τα οποία προηγουμένως βρισκόταν έξω από το σπίτι ενός πλούσιου κατασκευαστή χαρτιού.

The Dying Indian

Αλλά και στο έδαφος, μπορεί να δει κανείς διάσπαρτα, διάφορα γλυπτά καλυμμένα από βρύα.

Πορτρέτο από τα 1900

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου