Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ένας ναός του Άνουβι στο Όρεγκον των ΗΠΑ


Μια μυστηριώδης πύλη που κάνει τη φαντασία των επισκεπτών να αγριεύει.



Αν η εξώπορτα της αυλής σας είναι ένας απλός φράχτης, δε θα την παρατηρήσει κανείς. Αν όμως είναι ένα πανύψηλο οικοδόμημα από σφυρήλατο σίδερο, με πέτρινα αγαλματίδια και αιγυπτιακούς συμβολισμούς, και αν αυτό είναι το μόνο τμήμα του σπιτιού σας που μπορεί να δει ο κόσμος, ε τότε, σίγουρα θα κινήσετε υποψίες.


Ο Ναός του Άνουβι (Temple of Oculus Anubis) είναι το ανεπίσημο όνομα-παρατσούκλι μιας ιδιωτικής κατοικίας στο Όρεγκον -δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς πήρε το όνομά της. Στο τέλος ενός αδιέξοδου, πλαισιωμένη από πέτρινες πυραμίδες γεμάτες βρύα, υπάρχει μια πύλη με ύψος 30 πόδια (στην οποία υπάρχουν και δύο κάμερες ασφαλείας για τους παρείσακτους).


Στην κορυφή της αψίδας υπάρχει μια σφραγίδα, με ένα λιοντάρι και έναν δράκο. Αν κοιτάξει κανείς πέρα από τα κάγκελα, θα δει το άγαλμα της Σεκχμέτ -της αιγυπτιακής θεάς της θεραπείας με το κεφάλι λέαινας και το ηλιακό φίδι πάνω του. Η λανθασμένη ταύτιση του αγάλματος ως του θεού Άνουβι -του αντίστοιχου αιγυπτιακού ψυχοπομπού Ερμή, με κεφαλή τσακαλιού ή σκύλου-, πιθανότατα συνέβαλε στο όνομα της τοποθεσίας. Στο πλάι, ένα πέτρινο μονοπάτι εξαφανίζεται γρήγορα ανάμεσα σε φτέρες και δέντρα.


Λογικό είναι ο κόσμος να ρωτάει πολλά για τη μυστηριώδη ιδιοκτησία και τους ιδιοκτήτες της. Η έλλειψη όμως σαφέστατων απαντήσεων έχει οδηγήσει σε μεγάλη παραπληροφόρηση. Διάφοροι ιστότοποι διαδίδουν διάφορες ιστορίες -καθαρά για έσοδα από διαφημίσεις- περί μυστήριων λατρειών, σκιερών εταιριών και αμέτρητων δικτύων υπόγειων σηράγγων. Με βάση αυτά, ο κόσμος το χαρακτήρισε ως το πιο εξωφρενικό σπίτι στο Όρεγκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου