Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ένα μουσείο αλόγων στη Σαγκάη


Όλοι οι στάβλοι αλόγων δεν μπορούν να είναι από μάρμαρο ή να καθαρίζονται εξονυχιστικά, αλλά στο Heilan Horse Culture Museum, στην κινεζική πόλη Τζιανγκίν, οι στάβλοι είναι ιδιαίτεροι.Σε αυτό το μοναδικό μουσείο υπάρχουν 43 ράτσες αλόγων από 30 διαφορετικές χώρες, από τη Γερμανία και την Ισπανία μέχρι το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν, αλλά και κάποια που προέρχονται από την Κίνα. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 300 άλογα -πολλά από τα οποία είναι πολύ υψηλού επιπέδου- αλλά και μερικές ζέβρες.


Τα άλογα που εκτίθενται είναι "ντυμένα" για την περίσταση. Μερικών οι χαίτες είναι στολισμένες με πλεγμένες χάντρες, ή είναι κυματιστές. Τα άλογα ζουν σε στάβλους, αλλά εμφανίζονται σε πολυτελή μαρμάρινα περίπτερα για τους επισκέπτες. Το ανακτορικό μουσείο είναι διακοσμημένο με πολυελαίους, μεγάλες σκάλες με μοκέτες, εκπληκτικά αγάλματα, χρυσές οροφές και ένα εμπορικό κέντρο.


Υπάρχει επίσης χώρος για την εκγύμναση των αλόγων, στον οποίο η Ιππική Λέσχη Heilan έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο dressage μέχρι το 2015. Η παράσταση περιελάμβανε 30 μαύρα άλογα, 30 λευκά άλογα, οι δε ιππείς ήταν όλες γυναίκες.

Το μουσείο ιδρύθηκε ως μέρος μιας προσπάθειας του Heilan Group, ενός κατασκευαστή ανδρικών ενδυμάτων στην Κίνα, που ήθελε να επεκταθεί και στην τουριστική βιομηχανία. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου έργου, του "Luxury Town", που θα περιλαμβάνει ένα πάρκο νερού, πανεπιστήμιο και πολιτιστικό κέντρο.


Όταν το μουσείο χτίστηκε το 2009, μεταφέρθηκε εκεί η Ιππική Λέσχη Heilan, παρέχοντας εκπαίδευση, παραστάσεις και διαγωνισμούς. Ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση ιππασίας στην Κίνα. Το μουσείο άνοιξε για το κοινό τον Μάιο του 2016. Το σωματείο έχει 100 μέλη και απασχολεί πολλούς επαγγελματίες εκπαιδευτές και προπονητές από όλο τον κόσμο. Για την φροντίδα των αλόγων διαθέτει και κτηνιάτρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου