Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Έτσι είναι η επιφάνεια ενός κομήτη

Η πρώτη φωτογραφία της επιφάνειας ενός κομήτη. Πρόκειται για ένα πανόραμα 360 μοιρών που έγινε από πολλαπλές εικόνες που τραβήχτηκαν από το σύστημα CIVA-P του Ροζέττα - πηγή

Το 2014, το διαστημόπλοιο Ροζέττα κατάφερε να καταγράψει αυτό που τόσα χρόνια φαντάζονταν ο άνθρωπος. Να φτάσει σε ένα κομήτη και να τραβήξει τις πρώτες φωτογραφίες της επιφάνειάς του. Αυτό όμως που θα δείτε είναι κάτι ακόμα καλύτερο. Μερικές φωτογραφίες που έγινα κινούμενη εικόνα της επιφάνειας του κομήτη.



Το βίντεο διάρκειας 1 δευτερολέπτου είναι δημιουργία του χρήστη του twitter @landru79. Το δημιούργησε με τη χρήση φωτογραφιών έκθεσης διάρκειας 12,5 δευτερολέπτων που τραβήχτηκαν την 1η Ιουνίου του 2016 από το Ροζέττα.

Μια από τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν

"Είναι ένα pre-work stacking. Σειρά έχει ένα έγχρωμο GIF με τη χρήση φίλτρων μόνο 22 -πορτοκαλί-, 23 -πράσινο- και 24 -μπλε-. θα δούμε... είναι πολλά που πρέπει να γίνουν...", γράφει ο @landru79.


Οι κουκκίδες που ταξιδεύουν ομαλά προς το κάτω μέρος της εικόνας, στο βάθος, είναι αστέρια, ενώ οι ταχέως κινούμενες γραμμές φωτός στο προσκήνιο είναι σωματίδια σκόνης.

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου