Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Η αναπαράσταση του σπιτιού του Κολόμβου στην Γένοβα

Το μουσείο-σπίτι του Κολόμβου, όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε

Σήμερα, το σπίτι που παρουσιάζεται στην Γένοβα ως αυτό του Κολόμβου είναι μια αναπαράσταση του πρώτου σπιτιού, αν και είναι παλιό και χτίστηκε μόλις λίγες δεκαετίας μετά από την καταστροφή του αυθεντικού.



Ο Χριστόφορος Κολόμβος γεννήθηκε στην πόλη της Γένοβας της Ιταλίας το 1451. Ο πατέρας του ήταν υφαντής και είχε μια ταβέρνα όπου ο μικρός Χριστόφορος εργαζόταν ως βοηθός. Πολύ λίγα είναι γνωστά για την παιδική του ηλικία, αλλά ιστορικά έγγραφα έδειξαν ότι ζούσε σε αυτό το σπίτι μεταξύ του 1455 και του 1470, πριν η οικογένειά του μετακομίσει στη Σαβόνα, μια πόλη στα δυτικά της Γένοβας.


Το αρχικό σπίτι είχε δύο ή ίσως τρεις ορόφους, με ένα κατάστημα στο ισόγειο και την μπροστινή πόρτα στα αριστερά του καταστήματος. Πιθανότατα καταστράφηκε κατά τον βομβαρδισμό της Γένοβας από τον Λουδοβίκος ΙΔ' της Γαλλίας το 1684. Ανακατασκευάστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα με βάση τα αρχικά ερείπια, αλλά προστέθηκαν δύο επιπλέον όροφοι. Αυτοί οι δύο επιπλέον όροφοι τοποθετήθηκαν σε δοκάρια που στηρίζονται στα γειτονικά κτίρια. Όταν γύρω στο 1900 αυτά τα παρακείμενα κτίρια κατεδαφίστηκαν, για το άνοιγμα της Via XX Settembre, οι πάνω όροφοι του κτηρίου αφαιρέθηκαν και έμειναν οι δύο σημερινοί.


Το 1887, το σπίτι αγοράστηκε από το Δήμο της Γένοβας και ανακαινίστηκε για να το κάνει τουριστικό αξιοθέατο. Στην κύρια όψη του σπιτιού υπάρχει μια πινακίδα με την επιγραφή:

"Nessuna casa è più degna di considerazione di questa in cui Cristoforo Colombo trascorse, tra le mura paterne, la prima gioventù"
, δηλαδή:

Κανένα σπίτι δεν αξίζει περισσότερο από αυτό που ο Χριστόφορος Κολόμβος πέρασε τα πρώτα του νιάτα στα τείχη του πατέρα του

Το "Casa di Cristoforo Colombo" βρίσκεται έξω από τα τείχη του 14ου αιώνα της Γένοβας και είναι δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Σήμερα, στεγάζει ένα μουσείο αφιερωμένο στον θαλασσοπόρο, χαρτογράφο, ναύαρχο και αντιβασιλέα, αυτόν που ανακάλυψε την Αμερική το 1492, που ένωσε τον παλιό με τον νέο κόσμο.


από: amusing planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου