Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se5, Ep232




Διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου



και

Η ιστορία της διώρυγας της Κορίνθου


Η διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880- 1893 και είναι έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη. - στο: nikosonline.gr


Η Βενετία της Ελλάδας



Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα, η Βενετία του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή, που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, η οποία έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια θεαματική ανάπτυξη. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ερμιόνης Αργολίδος.
Ο οικισμός ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.
Το όραμα ενός πραγματικά πολύ εμπνευσμένου ανθρώπου, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε επίγειο παράδεισο. Πράγματι, τα πανέμορφα πλωτά κανάλια, μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.
Σήμερα στον οικισμό υπάρχουν 330 ιδιόκτητες βίλες, όλες πνιγμένες στο πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια έχει την δική της «προσωπικότητα», συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο.


Παραλία ΚΑΠΕ Σούνιο



Η παραλία με τα 99 σκαλοπάτια που σε ταξιδεύει σε Ελληνικό νησί


Eurobulker-X το ναυάγιο "μεσαριά" του Ευβοϊκού που αρνείται να βουλιάξει



Την 1η Σεπτεμβρίου 2000 στην περιοχή Λευκαντί της Χαλκίδας κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη με το φορτηγό πλοίο Eurobulker X.
Κατά την διάρκεια φόρτωσης φορτίου τσιμέντων το πλοίο κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουκρανός ναυτικός και να τραυματιστούν άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος.


Κούνια από ύψος 100 μέτρων στα χρώματα του ουράνιου τόξου



Η ψηλότερη κούνια στον κόσμο τοποθετήθηκε και είναι ανοιχτή για το κοινό στην επαρχία Γιουνιάνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας.
Ηγιγαντιαία κούνια που κρέμεται από μια ημικυκλική σιδερένια κατασκευή βαμμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου, πιστοποιήθηκε από το Guinness World Records.
Βρίσκεται στο χείλος ενός βράχου εξασφαλίζοντας εκπληκτική θέα για όσους τολμήσουν να τη χρησιμοποιήσουν.
Η κάμαρα έχει ύψος 100 μέτρα στο ψηλότερο σημείο, το σημείο εκτόξευσης βρίσκεται στα 108 μέτρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.


Κουφονήσια: Η πιο φυσική «ιδιωτική» πισίνα που έχετε δει ποτέ


Ο γαλαζοπράσινος παράδεισος στα Κουφονήσια φημίζεται για τις ελάχιστες αλλά ονειρικές ακρογιαλές με τα κρυστάλλινα, σαν ψεύτικα νερά του Αιγαίου και τις χρυσαφένιες αμμώδεις εκτάσεις να μαγεύουν με την αφοπλιστική ομορφιά τους.
Η πυξίδα στο Πάνω Κουφονήσι, λοιπόν, δείχνει ανατολικά και ο προορισμός σας είναι ένα μαγικό μέρος, που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν είναι αληθινό.
Πρόκειται για την πιο φυσική «ιδιωτική» πισίνα που έχετε δει ποτέ, που δεν είναι άλλη από την Πισίνα, όνομα και πράγμα, μια μικροσκοπική φυσική πισίνα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. - από: newsbeast.gr


Free your mind


Η νέα τοιχογραφία των street artists Meiz και Think στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, απέναντι από την ανακαινισμένη πλατεία Ελευθερίας. - από: athensvoice.gr


Ο άγνωστος ύφαλος του Σαρωνικού κοντά στο Λαγονήσι




Κατάδυση στον πολύχρωμο βυθό με τα κοράλλια και τους σπόγγους
Ένας μικρός άγνωστος ύφαλος με άγρια ομορφιά, ζει στο βυθό του Σαρωνικού, μόλις 5 ναυτικά μίλια από την ακτή του Λαγονησίου. - στο: mixanitouxronou.gr


Πίρι και Ορούτς Ρέις: Οι οθωμανοί θαλασσοπόροι που παραμένουν απειλές στο Αιγαίο


Θα μπορούσε να είναι τεστ ηλικίας: «Εσύ ποιο Ρέις θυμάσαι στο Αιγαίο; Το Πίρι ή το Ορούτς;» Φυσικά το θέμα καθ' αυτό είναι πολύ σοβαρό, όμως ας λύσουμε την απορία που πιθανώς έχετε πολλοί: Ποιοι ήταν αυτοί οι «ρέις», που ονομάζουν οι Τούρκοι τα ερευνητικά τους πλοία από αυτούς και τι σχέση είχαν μεταξύ τους; - στο: cnn.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου