Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Η φιλοδοξία ενός άντρα δημιούργησε ένα ψυχεδελικό ξύλινο σπίτι σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ

 
Λέγεται ότι η ιλιγγιώδης Smith Mansion στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ χτίστηκε πάνω από ένα φρεάτιο ορυχείου, ή ότι την έχτισε ένας τρελός, ή ήταν ένα διεστραμμένο αστείο. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται απλά για το έργο ενός ανθρώπου που δεν μπορούσε να σταματήσει να χτίζει.
 
 

Από μακριά, η έπαυλη Smith, που βρίσκεται στην κοιλάδα Wapiti και είναι το σπίτι του οικοδόμου και μηχανικού Lee Smith, μοιάζει με μια φαινομενικά τυχαία συλλογή από ξύλινες βεράντες και σκάλες.
 

 
Ο Smith άρχισε να χτίζει το σπίτι για τη γυναίκα και τα παιδιά του από κορμούς και ξύλα που μάζευε στην περιοχή. Αρχικά, η μορφή του σπιτιού ήταν αρκετά κοινή. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του βασικού μέρους, ο Smith συνέχισε να χτίζει, προσθέτοντας επιπλέον ορόφους και μπαλκόνια, όλα από κορμούς που συνέχιζε να μαζεύει. Ακόμη και όταν η αφοσίωσή του στο έργο του τον οδήγησε στο διαζύγιο, εκείνος απλώς προσπάθησε περισσότερο, και πρόσθεσε ελικοειδείς σκάλες και βεράντες στους επάνω ορόφους. Τραγικά, μια μέρα ενώ εργαζόταν -χωρίς να είναι δεμένος από κάπου όπως πάντα-, έπεσε σε ένα από τα πάνω μπαλκόνια και σκοτώθηκε.
 


Εδώ και χρόνια η Smith Mansion παραμένει άδεια, αλλά είναι πάντα ένα τοπικό ορόσημο, καθώς φαίνεται από το δρόμο. Η κόρη του Smith, Sunny Smith Larsen, ήλπιζε να συγκεντρώσει κεφάλαια και να διαθέσει το κτίριο στο κοινό. Το 2019 όμως, το κτήριο πουλήθηκε σε κάποιον που διευθύνει εταιρείες τουρισμού και διαμονής και ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη ως προς το τι θα γίνει με την εμβληματική δομή.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου