Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ένα παράξενο άγαλμα που βρίσκεται κοντά στο μοναδικό δημόσιο μνημείο του Διαβόλου στην Μαδρίτη

 
Το "Accidente Aereo" (Αεροπορική Συντριβή) στην Μαδρίτη βρίσκεται κοντά στο Fuente del Ángel Caído (Συντριβάνι του Εκπεσόντος Αγγέλου. 
 
 
 
Το περίφημο Ángel Caído του Ricardo Bellver που απεικονίζει την πτώση του Εωσφόρου είναι πολύ ζοφερή εμπειρία, μπορείτε πάντα να καθαρίσετε τον ουρανίσκο σας με τον τρελό άγγελο που μόλις προσγειώθηκε στην οροφή ενός πενταόροφου κτιρίου στη Μαδρίτη.
 


Όχι πολύ μακριά από το περίφημο Ángel Caído του Ricardo Bellver, στην οροφή ενός πενταόροφου κτηρίου, βρίσκεται το Accidente Aereo του γλύπτη Miguel Ángel Ruiz Beato το οποίο παρουσιάζει κυριολεκτικά μια πτώση.
 


Σύμφωνα με τον Beato, το γλυπτό δεν έχει σκοπό να απεικονίσει τον Εωσφόρο, αλλά έναν φτερωτό άνδρα που, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, έπεσε και, καθώς έπεφτε, στο άδειο λιβάδι που προσγειωνόταν, χτίστηκε μια πόλη.
 


Το γλυπτό στήθηκε στην οροφή του κτηρίου τον Ιανουάριο του 2005. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την αφήγηση του Beato. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επικρατούσες θεωρίες ότι πρόκειται για τον Εωσφόρο, τον Ίκαρο ή ακόμα και τον Ίκαρο από το λογότυπο της Swan Song Records, μια δισκογραφική εταιρεία που ξεκίνησε από το αγγλικό ροκ συγκρότημα Led Zeppelin στις 10 Μαΐου 1974 -το οποίο λογότυπο, που σχεδιάστηκε από την Hipgnosis και εικονογραφήθηκε από τον Joe Petagno, βασίστηκε στο έργο του Αμερικανού ζωγράφου William Rimmerμε με τίτλο "Evening" ή "The Fall of Day" (1869).
 
Το Evening (The Fall of Day) του William Rimmer - πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου