Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

7 άτυχοι άνθρωποι


Ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν μια απίστευτη τύχη -σε σημείο εκνευρισμού θα έλεγα πολλές φορές-, κάποιους άλλους, η τύχη τους έχει ξεχάσει για χρόνια ή δεν τους θυμάται ... ποτέ.



Ann Hodges
Η Hodges από την Αλαμπάμα, έγινε γνωστή όταν, στις 30 Νοεμβρίου του 1954, και ενώ άπλωνε τη μπουγάδα της, είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή! Γυρνώντας προς τη δύση είδε ακόμη ένα ήλιο στην κανονική του θέση. Αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος έσπασε σε πολλά κομμάτια. Ένα από τα κομμάτια έπεσε πάνω στη σκεπή του σπιτιού της, την τρύπησε και την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει καταγραφεί πως χτυπήθηκε από μετεωρίτη στην ιστορία. Ο μετεωρίτης πλέον βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα.

Henry Ziegland
Το 1883, ο Henry Ziegland χώρισε τη φίλη του και εκείνη απογοητευμένη αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της, εξοργισμένος άρχισε να τον κατηγορεί ως τον υπεύθυνο για το θάνατο της και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Πήγε λοιπόν στο σπίτι του Ziegland και αφού τον πυροβόλησε, στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Δυστυχώς όμως για τον αδελφό, η σφαίρα πέρασε ξυστά από τον Ziegland και κατέληξε στον κορμό ενός δέντρου! 20 χρόνια αργότερα όμως, ο Ziegland θέλησε να κόψει το δέντρο και χρησιμοποίησε δυναμίτη. Με την έκρηξη εκτοξεύτηκε και η σφαίρα από το δέντρο και χτύπησε τον Ziegland στο κεφάλι, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Violet Jessop
Ήταν υπάλληλος της White Star Line που ναυπήγησε τα υπερωκεάνια Ολυμπίκ, Τιτανικό και Βρετανικό. Αρχικά -στις 20 Οκτωβρίου 1910- ταξίδεψε με το Ολυμπίκ το οποίο συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ. Δύο χρόνια αργότερα ταξίδεψε με τον Τιτανικό, με τα γνωστά αποτελέσματα. Το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στον Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη. Η Jessop πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.

Roy Sullivan
Οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό ένας συνηθισμένος άνθρωπος μέσα σε 80 χρόνια περίπου, εκτιμάται ότι είναι 1 στις 3000. Και, όμως, ο δασοφύλακας Roy Sullivan, χτυπήθηκε 7 φορές. Η υπόλοιπη ιστορία του εδώ.

Robert Todd Lincoln
Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Robert Todd, ήταν 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. 16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ ήταν Υπουργός Πολέμου, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να πάει μαζί του στο Νιου Τζέρσεϊ. Πριν ανέβουν στο τρένο, τους πλησίασε κάποιος άντρας και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ πισώπλατα, ο οποίος εξέπνευσε μετά από 80 μέρες. Ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Μετά τις τρεις δολοφονίες, απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από κάποιον άλλο πρόεδρο δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είμαι παρών».

Jason και Jenny Cairns-Lawrence
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 7 Ιουλίου 2005 -την ημέρα των εκεί επιθέσεων-, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Το Νοέμβριο του 2008 βρισκόταν και στην Βομβάη, όπου για τρεις ημέρες συνέβησαν δέκα συντονισμένες επιθέσεις από τρομοκράτες και είχαν σαν αποτέλεσμα 173 θανάτους και 308 τραυματισμούς.

Tsutomu Yamaguchi
Γεννημένος το 1916, τον Αύγουστο του 1945 ταξίδεψε στη Χιροσίμα για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από το τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη. Προσωρινά τυφλωμένος και κουφός μπήκε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε στο σπίτι του στο Ναγκασάκι. Τρεις μέρες αργότερα η δεύτερη ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου