Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το σπήλαιο Waitomo Glowworm στη Νέα Ζηλανδία


Το Waitomo Glowworm είναι ένα σπήλαιο στο Waitomo στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, που είναι γνωστό για ένα είδος πυγολαμπίδας, τις Arachnocampa luminosa. Αυτές οι πυγολαμπίδες βρίσκονται αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία και είναι περίπου όσο ένα μέσο κουνούπι. Το σπήλαιο είναι μέρος του συστήματος σπηλαίων του Waitomo που περιλαμβάνει το Σπήλαιο Ruakuri και το Σπήλαιο Aranui.




Το όνομα "Waitomo" προέρχεται από τη λέξη των Μαορί wai (νερό) και Tomo (τρύπα). Οι ντόπιοι Μαορί γνώριζαν τις σπηλιές πολύ καιρό πριν ο αρχηγός των Μαορί Tane Tinorau και ένας Αγγλος τοπογράφος, ο Fred Mace, έκαναν μια εκτεταμένη έρευνα το 1887. Η εξερεύνηση τους πραγματοποιήθηκε με το φως κεριών με μια σχεδία, από όπου το ρεύμα πήγαινε υπόγεια. Αυτή είναι τώρα η έξοδος του σπηλαίου.




Μόλις άρχισαν το ταξίδι τους, βρέθηκαν στο Glowworm Grotto και έμειναν κατάπληκτοι από τη λάμψη που ερχόταν από την οροφή του σπηλαίου. Καθώς προχωρούσαν περισσότερο μέσα στο σπήλαιο, έμειναν επίσης έκπληκτοι από τους σχηματισμούς από ασβεστόλιθο.






πηγές: en.wikipedia.org, oddee.com, glowworm.co.nz

2 σχόλια:

  1. Απλά τέλειο!Σήμερα έψαχνα εισητήρια για Νέα Ζηλανδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πας, καλά να περάσεις και αν θέλεις, αναμένουμε φωτογραφίες για να τις δημοσιεύσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή