Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πηνειού 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

A΄ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
19.00 « Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο» από το Σύλλογο Μεταναστών Λάρισας. Μια βραδιά με μαγειρικές προτάσεις που θα προσφέρονται στο κοινό. Η εκδήλωση κλείνει με τη συμμετοχή του χορευτικού του Συλλόγου.

Β΄ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
19.30 Προβολή ντοκιμαντέρ από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών
Ερευνών για τις αιτίες μετανάστευσης, πολιτικές ένταξης των μεταναστών κ.λ.π. - Βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ
Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά. “Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά-σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …Ματαιόδοξοι , μεθυσμένοι ,επιχειρηματίες , βασιλιάδες κ.α. Η παράσταση σεβόμενη το υπέροχο κείμενο του Εξυπερύ ,ακολουθεί την παιδική φαντασία , την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί , να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του. Πράγματα χρήσιμα για όλη τη ζωή, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται. Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα , όχι για να τον δουν … αλλά για να τον ξέρουν. Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία από το «MIKRO THEATRO »

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
22.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Τραγουδά και παίζει κιθάρα live σε ένα γνήσιο, σκληροπυρηνικό rock πρόγραμμα με τους Νίκο Μαϊντά (ex Magic de spell) στα πλήκτρα, Μανώλη Κουτσάκη στα τύμπανα, Διονύση Κασκούρα στο μπάσο και τον Chris Bobby στην κιθάρα, με γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος σε ένα πρόγραμμα Ελληνικών και Ξένων rock τραγουδιών. Μαζί τους η Ζέτα Δούκα.

ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Β΄ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
20.00 Προβολή ντοκιμαντέρ από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών
Ερευνών για τις: Π.Ο. Δήμου Λαρισαίων ,Π.Ο. Δήμου Κιλελέρ, Π.Ο. Δήμου Ελασσόνας, Εξωραϊστική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάνουλης, Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσιας, Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδίου Ελασσόνας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Πανθεσσαλιός Σύλλογος Καλαρυτινών «Οι Καλαρύτες».Σύλλογος φίλων της Βυζαντινής και Δημοτικής μουσικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών νομού Λάρισας. Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ‘ ΠΥΡΟΣ’. Ορχήστρα: Κώστας Δεδούσης, Θάνος Ρούμπος, Κώστας Παπαδημητρίου, Βασίλης Σαραντινός.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
23.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ Από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας. Η ορχήστρα των εκπαιδευτικών θα αποδώσει γνωστά ζεϊμπέκικα. Η ορχήστρα αποτελείται από τους: Α. Αγραφιώτη, Χρ. Κολτσίδα, Δ. Πατούλια, Δ. Πατσιατζή, Π. Ρεμπάπη, Στ. Σαμαρίνα, Κ.Τασόκα, Θ.Τζιούργκανο, Θ.Τσαντούλα, Ν.Χατζή.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21.00 ΘΕΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ» Με τους Μάνο Παπαγιάννη, Αγγελική Δαλιάνη. Ο ένας, διάσημος και πλούσιος συνθέτης, η άλλη, μια άσημη και φτωχή στιχουργός. Συναντιούνται, ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας του άλλου, ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους.Ο ένας ανατρέπει τον άλλον, «πολεμούν», διαφωνούν, παίζουν, γνωρίζονται, χωρίζουν. Συναντιούνται; Θα δούμε…
Σκηνοθεσία: Μάνος Βακούσης Μετάφραση – Διασκευή: Μιμή Ντενίση Σκηνικά: Δήμητρα Λιάκουρα
Κοστούμια: Miltos

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
23.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους SKULL&DAWN
Ένα συνονθύλευμα διαφόρων ετερόκλητων ειδών, έχοντας όμως ως βασικό στοιχείο την αμερικάνικη folk-country κουλτούρα, με συνεργασίες εντός και εκτός των συνόρων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α΄ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
19.00 Παραστάσεις θέατρο δρόμου από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ
18.45 SHOW BMX. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με του Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
19.30 ΘΕΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ο Δημοτικός Kουκλοθίασος Τιριτόμπα Κώστα Χατζηανδρέου - Σοφία Φουτζοπούλου επέλεξε να παρουσιάσει φέτος τη διασκευή του κλασικού παραμυθιού του Charles Perrault. Το πολυαγαπημένο παραμύθι περνάει από γενιά σε γενιά διατηρώντας αναλλοίωτα τα κεντρικά του μηνύματα και συγκινεί μικρούς και μεγάλους ακόμη και σήμερα. Ο Παπουτσωμένος Γάτος είναι ένας πραγματικός φίλος που στις δύσκολες στιγμές βοηθάει το Γιάννη. Διαθέτει θάρρος, εξυπνάδα αλλά και καλοσύνη , είναι γεμάτος ενέργεια και διακρίνει το φθόνο .Είναι έτοιμος να βρει λύσεις και να απογειώσει τους μικρούς μας φίλους.
20.30 « Dance Show» από τη σχολή χορού ‘Burn the floor ‘.
Οι 200 και πλέον χορευτές της σχολής θα μας παρασύρουν σ’ένα μουσικό - χορευτικό ταξίδι με ρυθμούς Latin, Salsa, Arg.Tango, Hip-Hop & Oriental. Καθηγητές: Χρήστος Κατούνας, Αντιγόνη – Μαρία Κύρκου, Στέλιος Κατούνας, Ιωάννα Σαϊτη, Δήμητρα Νταϊλιάνη, Στας Γκαλτσίδης, Αλίκη Παπαδοπούλου, Λάρα Τσιτούρα, Δήμητρα Κίσσα, Νένα Λίμπρε, Αρετή Μαλλιώρα, Γιώργος Σαλταγιάννης, Steven Cordoba. Γενική καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Χρήστος Κατούνας.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
23.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Τα παιδιά του τμήματος pop – rock του ΔΩΛ, με καθηγητή τον Ντίνο Καραποστόλου, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α΄ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
19.30 Παρουσίαση βιβλίων από το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ, που φιλοξενεί δύο από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της ελληνικής λογοτεχνίας. Η κα Φανή Πανταζή και η κα Καίτη Οικονόμου θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία.

Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21.00 Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου Δήμου Κιλελέρ. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ευάγγελος Τασιάκος, Χρήστος Καραντάνας, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Δημήτριος Αθανασίου, Θέμης Ανδριτσόπουλος, Γιώργος Νοτόπουλος, Μαρίνα Μακρίδου, Σίσσυ Καραντάνα, Σία Αλευρά.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
18.30 Μουσικό εργαστήρι «Πρώτα τη νότα ρώτα» Παιδική προνηπιακή και προσχολική χορωδία, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Αντιγόνης Μάσια.
19.00 Τα μουσικά σύνολα των Λεσχών Πολιτισμού : Αγ.Γεωργίου, Αγ. Σαράντα, Φιλιππούπολης, Τερψιθέας, Ιποκράτη, Λιβαδακίου και Κέντρου θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα μοντέρνων ακουσμάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Νίκο Κωτσιανούλη, Αργυρώ Μπίσδα, Γιάννη Μπάγιο, Βάσω Ντριγκόγια, Δημήτρη Τσιμπώνη, Όλιβερ Καμπούρη, Βάσω Βαδάση και Άννα Μπαλογιάννη.
23.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσιο.
Η Λάρισα τιμά τον διακεκριμένο Έλληνα συγγραφέα και ποιητή Νίκο Γκάτσιο, στον οποίο το έτος είναι αφιερωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, με μία συναυλία από την Αθηνά Πολυμέρου και την ορχήστρα της, η οποία αποτελείται από τους: Περικλή Σαριμπαλίδη, Δημήτρη Μπουρνάκα και Αχιλλέα Μοχλούλη. Κείμενα και παρουσίαση: Βαγγέλης Κολώνας και Μπέτυ Μαγρίζου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Α’ ΕΞΕΔΡΑ
21.00 Θεατρική παράσταση από την Ερασιτεχνική Σκηνή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων.
Ο τραγικός ρόλος και η τραγική θέση του ήρωα, του παραδόπιστου χωριάτη, μοιάζει τόσο αληθινή, ώστε αφήνει τον θεατή συλλογισμένο, ενώ ταυτόχρονα τον κάνει να γελά, γιατί ανακαλύπτει αβίαστα, πολλά κοινά σημεία μιας οικογενειακής διαμάχης με κάτι που έχει ζήσει. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Ανδρέου, Πηνελόπη Αρβανίτη, Μαρία Βόγια, Παρασκευή Γιαννακοπούλου, Μιλτιάδης Γρέκος, Μανώλης Δαμασιώτης, Δημήτρης Ζαφειρούλης, Έυη Καλούδη, Αντωνης Καραμήτσιος, Κατερίνα Κεχαγιά, Ναταλία Κόγια, Φωτεινή Μπασδραβάλα, Κωνσταντίνος Νικολακούλης, Γιάννης Νταλώσης, Χρήστος Ορκόπουλος, Ηρώ Παπά, Αναστασία Παπαδήμα, Ειρήνη Σιδηροπούλου, Χρήστος Σπάθουλας, Ανδρέας Τσατσαρής, Παναγιώτα Τσιανογιάννη, Ιωάννης Τσιάτσιος, Σιμεών Τσεκούρας, Ελένη Φασούλα, Νίκη Φασούλα.

Β’ ΕΞΕΔΡΑ
20.00 «ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΥΛΗΣ – ΒΕΡΑΝΤΑΣ»
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια μετά από αξιολόγηση στην οποία θα προχωρήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας θα βραβεύσουν τις τρεις καλύτερες αυλές και βεράντες όσων δήλωσαν συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό.
22.30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ από τον Δήμαρχο Λαρισαίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
22.45 ΣΥΝΑΥΛΙΑ « ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΩ» με ερμηνεύτρια τη ΝΕΝΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ. Το μυθικό ταξίδι της «Αργούς» ενέπνευσε τον ποιητή Γιώργο Τσιτρούλη και τον αδικοχαμένο συνθέτη Γιάννη Τάντση, που επιχείρησαν να φέρουν στη σημερινή εποχή τον άθλο των αρχαίων, ακολουθώντας τη ρότα του αιώνιου ταξιδιού. Η σύγχρονη μουσική παραγωγή των δύο δημιουργών θα φιλοξενηθεί φέτος στο Φεστιβάλ Πηνειού 2011. Με την πενταμελή ορχήστρα της θα παρουσιάσει τραγούδια και από τις δισκογραφικές της δουλειές, «Πόλεις του νότου», «Νέα γη», «Καφέ γκρέκο» κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου