Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

7 "Μαύρες Τρύπες" στη Γη


Είμαστε συνηθισμένοι να ψάχνουμε για παραφυσικές εξηγήσεις για όσα φαίνονται υπεράνθρωπα στη Γη: εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες, γίγαντες τα αγάλματα στα Νησιά του Πάσχα, κ.ά.. Αλλά υπάρχουν γιγαντιαίοι σχηματισμοί των οποίων η ύπαρξη είναι εύκολο να εξηγηθεί -και ίσως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο- είναι λιγότερο γνωστοί.

Τέτοιο σχηματισμοί περιλαμβάνουν κρατήρες, διάσπαρτοι στον πλανήτη, όπως αυτοί στη Σελήνη. Μερικές φορές ξέρουμε πώς να το εξηγήσουμε και δεν απορούμε κοιτάζοντας τους, ενώ άλλες απλά τους κοιτάμε με έκπληξη που δεν βρίσκουμε καμία εξήγηση.

Εμφανίστηκαν στη Γη από την πρόσκρουση μετεωριτών, αλλά υπάρχουν και άλλοι που τους έχουμε φτιάξει εμείς, οι άνθρωποι.Kimberley crater (φωτογραφία πάνω)
Πρόκειται για ένα μεγάλο κυκλικό κρατήρα με διάμετρο 1,8 χλμ. και βάθος 1,2 χλμ.. Πιστεύετε ότι ανοίχτηκε από εξωγήινους, αν και δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια αν ανοίχτηκε από ανθρώπινα χέρια, με πολύ κόπο, από τον 19ο αιώνα από εξερευνητές διαμαντιών, οι οποίοι εξόρυξαν 22 εκατ. τόνους βράχων για να πάρουν 1,7 τόνους πολύτιμου λίθου. Εγκαταλείφθηκε το 1914 και έπειτα γέμισε με υπόγεια ύδατα μέχρι τη μέση. Σήμερα, ο κρατήρας είναι τουριστικό αξιοθέατο και γίνονται κινήσεις για να συμπεριληφθεί στα μέρη με Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.


Monticello Dam hopper


Βρίσκεται στη Νάπα της Καλιφόρνια. Αυτό το χωνί ονομάζεται "βασίλισσα όλων των μαύρων οπών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο". Ένα τεράστιο κυκλικό φράγμα, με διάμετρο 22 μέτρα, "ξεχειλίζει" το φράγμα, όταν αυτό πλημμυρίζει κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών.


Mirny Diamond Mine (Lakutia)


Και στην περίπτωση αυτή πρόκειται για ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο διαμαντιών με διάμετρο 1,2 χλμ και βάθος σχεδόν 1 χλμ.


Bingham Canyon


Βρίσκεται στη Γιούτα, κοντά στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ. Το Bingham Canyon είναι το μεγαλύτερο ορυχείο που βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία, για την εξόρυξη χαλκού, μολυβδαίνιου, χρυσού και ασημιού. Απ' αυτό το ορυχείο έχει γίνει η μεγαλύτερη σε όγκο ανασκαφή από τον άνθρωπο. Από το 1883, όταν άρχισαν οι εκσκαφές, και μέχρι σήμερα, έχουν εξορυχτεί 17 εκατ. τόνοι χαλκού, 652 τόνοι χρυσού και 5386 τόνοι αργύρου. Ο κρατήρας, με βάθος 1,2 χλμ και διάμετρο 4 χλμ, είναι ορατός από τη Σελήνη και έχει ανακηρυχθεί εθνική κληρονομιά των ΗΠΑ.


Great Blue Hole


Ο Ζακ Κουστώ έθεσε αυτό το μυστηριώδες μέρος ως ένα από τα καλύτερα σημεία για κατάδυση. Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης: ένα κοραλλιογενές σπήλαιο, με πλάτος 300 μέτρα και βάθος 145 μέτρα. Βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα, 100 χλμ από την πόλη Μπελίζ.


Sarisarinama Abyss


Στην Βενεζουέλα, σε ένα οροπέδιο ύψους 2.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπάρχουν κάτι περίεργες στρογγυλές τρύπες, με διάμετρο βάθους 350 μ., όλες ίδιες σε σχήμα και αδύνατο να εξηγηθούν. Πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν από τη διάβρωση των υπόγειων ποταμών, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί. Οι διαστάσεις τους είναι πιο περιορισμένες από τα ορυχεία διαμαντιών. Θα ήταν επικίνδυνο να εξηγήσουμε την ύπαρξη τους λόγω εξωγήινης προέλευσης.


Meteor Crater Berrindzhera


Όπως ο διάσημος μετεωρίτης που έπεσε στην Τουνγκούσκα της Σιβηρίας πριν από έναν αιώνα, η πτώση μετεωρίτη στην Αριζόνα των ΗΠΑ άφησε μια τεράστια τρύπα. Με πλάτος 1200 μ. και βάθος 200 μ., έχει υπολογιστεί ότι ο μετεωρίτης ίσως είχε πλάτος 30 μέτρα, ζύγιζε 100 τόνους και έπεσε στη Γη πριν 50.000 χρόνια.

από: scienceray.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου