Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ποιός ήταν ο πρώτος Έλληνας χάκερ


Ο πρώτος Έλληνας που πιάστηκε με την κατηγορία για το αδίκημα της κυβερνοτρομοκρατίας (χάκινγκ) ήταν πριν από μία δεκαετία κι επρόκειτο για έναν 23χρονο τότε φοιτητή από την Ξάνθη.



Η κατηγορία που του ασκήθηκε ήταν σε βαθμό κακουργήματος καθώς μέσα σε 5 χρόνια, από το 1995 φέρεται να έχει εισβάλει παράνομα στα δίκτυα υπολογιστών πολλών δημόσιων υπηρεσιών και υπουργείων.

Όπως είχε πει στους αστυνομικούς, "έσπαγε τους κωδικούς πρόσβασης σε δίκτυα ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών και ξένων πανεπιστημίων εν είδει άσκησης σε θέματα τεχνολογίας και ασφάλειας δικτύων υπολογιστών".

Τα «θύματά» του σύμφωνα με το τότε απολογισμό ξεπέρασαν τα 233, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι χαρακτηριζόμενοι και ως «μεγάλοι πελάτες», όπως το υπουργείο Εξωτερικών, το ΧΑΑ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Αφορμή για τη δίωξη του πάντως ήταν η μηνυτήρια αναφορά του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με την οποία καταγγέλλεται ότι ο κατηγορούμενος εισέβαλε στο κέντρο υπολογιστών και έκανε «ροζ» τηλέφωνα χρεώνοντας το ίδρυμα με 9,96 εκατομμύρια δραχμές.

Σήμερα, ο πρώτος μάγος της τεχνολογίας, ηγείται λένε οι πληροφορίες εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι και η οποία παρέχει συστήματα και τεχνικές ασφάλειας απόκρουσης ηλεκτρονικών εισβολών σε μεγάλους επενδυτικούς κολοσσούς όχι μόνο της αραβικής χερσονήσου, ενώ φέρεται επίσης ότι ενίοτε χρησιμοποιείται ως τεχνικός σύμβουλος από ξένες ... μυστικές υπηρεσίες.

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου