Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τα βίντεο κλιπ της αμαρτίας

Σκηνές βίας, σεξ, αντιδράσεις και απαγορεύσεις. Με αφορμή το "Man Down" σας παρουσιάζουμε βίντεο κλιπ που προκάλεσαν τα χρηστά ήθη.


Με αφορμή το νέο βίντεο κλιπ της Rihanna, "Man Down", που δείχνει την 23χρονη να δολοφονεί έναν άνδρα ο οποίος την είχε κακοποιήσει, το περιοδικό Time θυμήθηκε βίντεο κλιπ καλλιτεχνών για τα οποία έχουν ξεσπάσει μεγάλες αντιδράσεις στο παρελθόν.

Δείτε τα πιο προκλητικά από αυτά και το παρασκήνιο που τα συνοδεύει.


Fiona Apple, "Criminal"


Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα βίντεο κλιπ είναι το "Criminal" της Fiona Apple του 1997. Οι επικριτές του θεώρησαν ότι η καλλιτέχνης προωθούσε με αυτό την ηρωίνη στα μοντέλα καθώς επίσης και ότι περιείχε ήχους που προσέλκυαν τους παιδεραστές! Η τραγουδίστρια δεν άργησε να απαντήσει στους επικριτές της καθώς λίγο αργότερα ψηφίστηκε ως η καλύτερη τραγουδίστρια της χρονιάς στα MTV Video Music Award.


Christina Aguilera, "Dirrty"


Σε ένα ρινγκ στην Ταϊλάνδη γυρίστηκε το "Dirrty" της Christina Aguilera που σκανδαλίσει το 2002 όταν βγήκε. Στο βίντεο η Christina χορεύει, παίζει ξύλο και προκαλεί όπως λένε οι επικριτές της προβάλει τον σεξοτουρισμό στη χώρα και την παιδική πορνεία. Το βίντεο απαγορεύτηκε εκείνη την εποχή στην Ταϊλάνδη.


Madonna, "Like a Prayer"


Το βίντεο κλιπ που έχει μείνει στην ιστορία. Η πάντα προκλητική Madonna με το βίντεο κλιπ της Like A Prayer το 1989 είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Η σκηνές αυτές είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις της Εκκλησίας κατηγορώντας την καλλιτέχνη για κατάχρηση των χριστιανικών συμβόλων.


Garth Brooks, "Thunder Rolls"


Το Thunder Rolls" του Garth Brooks του 1991 κόπηκε απο παντού και από το Nashville Network (TNN) και από το Country Music Television (CMT). Ωστόσο κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο τραγούδι. Η ίδια η σύζυγος του καλλιτέχνη αρχικά είχε αντίδραση με τις σκηνές, αλλά αργότερα τον υπερασπίστηκε. Στο κλιπ υπάρχουν σκηνές μεταξύ ενός εκδικητικού συζύγου και της συζύγου του.


Erykah Badu, "Window Seat"


Σάλος ξέσπασε και με το γυμνό βίντεο κλιπ του τραγουδιού Window Seat της Erykah Badu. Το κλιπ γυρίστηκε στο Ντάλας, στο δρόμο που δολοφονήθηκε ο Κένεντι η Erykah μας δείχνει μια άλλη "εξέλιξη". Πρόκειται για μια καταγγελία ενάντια στο "groupthink", την ψυχολογία του όχλου που αναπαράγει στερεότυπα ενάντια στη λογική και στη δημιουργική σκέψη. Τα λόγια στο τέλος υπογραμμίζουν την προηγούμενη σκηνή. Αυτό όμως που προκάλεσε πολύ ήταν ότι γδύθηκε στη μέση του δρόμου. Οι αρχές του Ντάλας της έβαλαν πρόστιμο 500 δολάρια για το θέμα αυτό, αφού θα έπρεπε να έχει ειδική άδεια για το κλιπ και φυσικά για να γδυθεί. Βρέθηκε μια μάρτυρας που είπε ότι την είδε να γδύνεται και έτσι κατάφεραν να της ρίξουν πρόστιμο.


Eminem, "Stan"


O Eminem είναι άλλος ένας καλλιτέχνης που προκαλεί συνεχώς άλλες φορές με τους στοίχους του και άλλες με τα βίντεο που γυρίζει. Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα είναι το "Stan". Και σε αυτό το κλιπ υπάρχουν σκηνές ενδοοικογενειακής βίας.


M.I.A., "Born Free"


Οκτώ μίση λεπτά διαρκεί το κλιπ του βίντεο της M.I.A "Born Free". Σε αυτή τη μίνι ταινία βλέπουμε σκηνές της καθημερινότητας των ειδικών ομάδων SWAT. Όπλα, βια, δολοφονίες σε ζωντανή σύνδεση ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ώστε για να κατηγορηθεί το βίντεο από μερίδα του τύπου.


Marilyn Manson, "(S)aint"


Το(S)aint είναι ίσως ένα από τα πιο προκλητικά κλιπ του Marilyn Manson. Και τι δε κάνει ο καλλιτέχνης... αυτο-ακρωτηριάζεται, αυνανίζεται, σνιφάρει κοκαΐνη, κάνει χρίση ηρωίνης. Το κλιπ απαγορεύτηκε στην Η.Π.Α αλλά προβλήθηκε στην Ιαπωνία και την Γερμανία ωστόσο την ώρα που ο Manson αυνανίζεται η εικόνα είναι θολή!

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου