Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

4500 βιβλία μινιατούρες από την «Τεράστια αλλά μικρή Συλλογή»


Οι περισσότεροι λάτρεις του βιβλίου μπορούν να απαγγείλουν τα μεγαλύτερα ονόματα στις συλλογές τους, αλλά ο Jozsef Tari ασχολείται μόνο με τους μικρότερους τίτλους.

Η πρώτη επιγραφή νέον της Coca-Cola


Μια παρουσίαση της ιστορίας της Coca-Cola διοργανώθηκε στο Design Museum στο Λονδίνο. Ένα από τα ενδιαφέροντα εκθέματα είναι ένα βιβλίο με φωτογραφικό υλικό από την κατασκευή της πρώτης επιγραφής νέον στην πλατεία Piccadilly του Λονδίνου το 1954.

Ξέρατε ότι ... vol 8


Το πρώτο ψυχιατρείο ονομαζόταν Bethlehem και λειτουργούσε στο Λονδίνο. Εγκαινιάστηκε το 1377 και κατά το 18 αιώνα αποτέλεσε μεγάλη τουριστική ατραξιόν της πόλης. Το κοινό μπορούσε να περιεργαστεί τους ασθενείς, που συνήθως ήταν γυμνοί και αλυσοδεμένοι.

Βρέθηκε το φωτεινότερο κβάζαρ στο σύμπαν


Ευρωπαίοι αστρονόμοι εντόπισαν φως από το πιο μακρινό κβάζαρ στο νηπιακό σύμπαν που έχει ποτέ βρεθεί, δηλαδή από έναν αρχαίο γαλαξία με μια τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του, που περιβάλλεται από ένα πολύ φωτεινό νέφος αερίων και λάμπει με τη φωτεινότητα 63 τρισεκατομμυρίων ήλιων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διώξτε τις μύγες με φυσικό τρόπο!


Το καλοκαίρι, δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να πετάει γύρω σου μια μύγα. Υπάρχουν όμως διάφοροι φυσικοί τρόποι για να μπορέσετε να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας αυτή την ενοχλητική ρουτίνα.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Από που πήραν τα ονόματα τους γνωστές εταιρείες vol 2

Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος εδώ


ΙΚΕΑ
(απόσπασμα από ikea.com)
Η ιστορία της ΙΚΕΑ ξεκίνησε το 1931, όταν ο ιδρυτής Ingvar Kamprad άρχισε να πουλάει σπίρτα στους γείτονές του στην ηλικία των 5 χρονών. Αργότερα θα επεκταθεί πουλώντας σπόρους λουλουδιών, ευχετήριες κάρτες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και τελικά έπιπλα. Το όνομα IKEA είναι αρκτικόλεξο του Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Αυτός ο σιδηρόδρομος προέρχεται από το όνομα του ιδρυτή της, το όνομα "Elmtaryd" (το αγρόκτημα στο οποίο ανατράφηκε) και το "Agunnaryd", το κοντινότερο χωριό.

LACOSTE
(απόσπασμα lacoste.com)
Ο Rene Lacoste έγινε θρύλος του τένις, όταν αυτός και οι συμπαίκτες του, κέρδισαν το Davis Cup από τους Αμερικανούς, για πρώτη φορά, το 1921. Ο Lacoste απέκτησε το παρατσούκλι "The Alligator" (Αλιγάτορας) μετά από μια είδηση για ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον αρχηγό της ομάδας του για μια βαλίτσα από δέρμα αλιγάτορα. Ο Lacoste άρχισε να φοράει έναν κεντημένο κροκόδειλο στο σακάκι που φορούσε στα γήπεδα του τένις. Αργότερα ίδρυσε μια εταιρία για την κατασκευή πουκάμισων, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Maybelline
(απόσπασμα maybelline.com/aboutus/our-history.aspx)
Το 1915, ο T.L. Williams ίδρυσε την Maybelline, μια οικογενειακή επιχείρηση. Η εταιρεία πήρε το όνομα της αδελφής του, Maybel, από την οποία πήρε αρχικά την ιδέα της παραγωγής και πώλησης ενός εύκολου στη χρήση προϊόντος για να σκουραίνουν οι βλεφαρίδες.

Hasbro
(απόσπασμα από hasbro.com)
Η Hasbro ιδρύθηκε το 1923 από δύο αδέλφια, τον Henry και τον Helal Hassenfeld, σε ένα μικρό γραφείο στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Αρχικά ονομάστηκε Hassenfeld Brothers, αρχικά πουλούσαν απομεινάρια κλωστοϋφαντουργίας, αλλά σύντομα άρχισαν να παράγουν κασετίνες και σχολικά είδη. Η Hassenfeld Brothers άλλαξε το όνομά της σε Hasbro Industries το 1968.

Tiffany & Co
(απόσπασμα tiffany.com)
Το 1837, ο Charles Lewis Tiffany και ο συμμαθητής του John Young ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη με το όνειρο να ανοίξουν ένα κατάστημα που θα πουλάνε μοναδικά στο είδος τους αντικείμενα για τους πλούσιους πολίτες της πόλης. Ενώ οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας απέφεραν 4 δολάρια και 98 σεντς, το πάθος του Tiffany για το κομψό σχέδιο και τα είδη πολυτελείας έφεραν τελικά την επιτυχία και την αναγνώριση. Βοήθησε και το γεγονός ότι κατάφερε να αποκτήσει κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού στέμματος για να τα πουλήσει το 1887.

Procter and Gamble
(απόσπασμα pg.com)
Ο William Procter και ο Gamble James θα μπορούσαν να μην είχαν συναντηθεί ποτέ αν δεν είχαν παντρευτεί 2 αδελφές, των οποίων ο πατέρας έπεισε τους γαμπρούς του να γίνουν συνεταίροι. Το 1837, ως αποτέλεσμα της πρότασης του Alexander Νόρις, μια νέα τολμηρή επιχείρηση γεννήθηκε, η Procter & Gamble. Άρχισαν να παράγουν και να πουλούν το δικό τους σαπούνι και τα δικά τους κεριά. Επισημοποίησαν την επιχειρηματική τους σχέση με τη δέσμευση 3,596.47 δολαρίων ο καθένας. Η επίσημη συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στις 31 Οκτωβρίου 1837.

Merrill Lynch
(απόσπασμα ml.com)
Ο Charles E. Merrill και ο Edmund C. Lynch συναντήθηκαν το 1907. Ο Merrill έψαχνε να τρόπο να εισέρθει στην κλωστοϋφαντουργία, αλλά κατέληξαν και οι να μοιράζονται ένα δωμάτιο. Η κλωστοϋφαντουργία δεν πρέπει να πήγε και τόσο καλά, επειδή ο Merrill άρχισε να εργάζεται ως μεσίτης. Το 1914 ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, την Charles E. Merrill & Co, αλλά έπεισε τον Lynch να μπει συνέταιρος μετά από μόνο μερικούς μήνες. Την επόμενη χρονιά η εταιρεία άλλαξε το όνομα της σε Merrill, Lynch & Co

Hilton
(απόσπασμα hiltonworldwide1.hilton.com)
Το 1919, ο Conrad Hilton αγόρασε το πρώτο ξενοδοχείο του, το Mobley στο Σίσκο του Τέξας. 6 χρόνια αργότερα έχτισε το Hilton στο Ντάλας. Με την αγορά δύο ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη, το Roosevelt και το Plaza, έγινε η πρώτη αλυσίδα ξενοδοχείων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ το 1946. Η Hilton Hotels Corp. είχε διαμορφωθεί.

Στοιχειωμένη Ελλάδα


Στους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, εντυπωσιασμένοι από τα αλματώδη βήματα της τεχνολογίας μας λησμονήσαμε μια άλλη όψη της Ελλάδας. Τη Στοιχειωμένη Ελλάδα. Μια χώρα που αφθονεί σε παράξενες και ανεξήγητες ιστορίες,σε αφηγήσεις που σε οδηγούν σε μαγευτικά τοπία, φυσικά άβατα, μονοπάτια που οδηγούν στο «πουθενά». Ιστορίες ντυμένες με ξωτικές μελωδίες, περίεργες κραυγές, καλπασμούς του υπερφυσικού που σηματοδοτούν την ύπαρξή του αφήνοντας τα δικά του σημάδια. Μάγισσες και νεράιδες, περίεργα και αλλόκοτα όντα, δαιμόνια ή στοιχειά, νυκτόβια πλάσματα. Πτυχές μιας κρυφής από τα φώτα των πόλεων Ελλάδας, μιας καταπατημένης Ελλάδας από τη ρουτίνα των μεγαλοπόλεων. Και το ταξίδι αρχίζει...

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Ελλάδα


«Με επτά αυτοκίνητα θρηνούμε θύματα, φανταστείτε να γίνουν 70…»

Janne Parviainen

Ο Janne Parviainen είναι από τη Φινλανδία και του αρέσει η ζωγραφική και η φωτογραφία. Χρησιμοποιεί τεχνικές ζωγραφικής στις φωτογραφίες του και τις μετατρέπει σε πολύχρωμα και διασκεδαστικά έργα τέχνης.











πηγή: wix.com/jannepaint/jannepaint

Πώς το ουράνιο τόξο παίρνει αυτό το όμορφο καμπυλωτό σχήμα;


Το ουράνιο τόξο είναι ουσιαστικά τμήμα ενός πλήρους κύκλου.

Ανθρωπολόγος ερευνά αν ο Σέξπιρ έγραφε υπό την επήρεια ναρκωτικών


Ζήτησε άδεια να ανοίξει τους τάφους του για να βρει τι τον σκότωσε.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ελληνικά χρυσά και ασημένια συλλεκτικά νομίσματα ευρώ - 2005-2008

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των ελληνικών συλλεκτικών νομισμάτων ευρώ (δείτε του 2003 και του 2004), παρουσιάζουμε σήμερα αυτά που εκδόθηκαν από το 2005 ως το 2008.


2005

Εθνικό Πάρκο του Ολύμπου
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 925 (Ασήμι)
Ποσότητα: 25,000
Εκδόθηκε: 2005
Διάμετρος: 28.25 mm
Βάρος: 9.75 g
Αξία αγοράς: €62-€85


2006

Εθνικό Πάρκο του Ολύμπου – Δίας
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 925 (Ασήμι)
Ποσότητα: 5,000
Εκδόθηκε: 2006
Διάμετρος: 40 mm
Βάρος: 34 g
Αξία αγοράς: €50-€95

Εθνικό Πάρκο του Ολύμπου – Δίον
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 925 (Ασήμι)
Ποσότητα: 5,000
Εκδόθηκε: 2006
Διάμετρος: 40 mm
Βάρος: 34 g
Αξία αγοράς: €50-€98

Πάτρα
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 925 (Ασήμι)
Ποσότητα: 20,000
Εκδόθηκε: 2006
Διάμετρος: 28.25 mm
Πλάτος: 1.92 mm
Βάρος: 9.75 g
Αξία αγοράς: €60


2007

30 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 25 (Ασήμι)
Ποσότητα: 25,000
Εκδόθηκε: 2007
Διάμετρος: 28.25 mm
Πλάτος: 1.92 mm
Βάρος: 9.75 g
Αξία αγοράς: €40

50 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 25 (Ασήμι)
Ποσότητα: 25,000
Εκδόθηκε: 2007
Διάμετρος: 28.25 mm
Πλάτος: 1.92 mm
Βάρος: 9.75 g
Αξία αγοράς: €32.50

Εθνικό Πάρκο Πίνδου – Πουλιά και Αγριολούλουδα
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 25 (Ασήμι)
Ποσότητα: 5,000
Εκδόθηκε: 2007
Διάμετρος: 40 mm
Βάρος: 34 g
Αξία αγοράς: €55-€69

Εθνικό Πάρκο Πίνδου – Μαυρόπευκα
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 25 (Ασήμι)
Ποσότητα: 5,000
Εκδόθηκε: 2007
Διάμετρος: 40 mm
Βάρος: 34 g
Αξία αγοράς: €55-€64


2008

Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Σχεδιαστής: Γιώργος Σταματόπουλος
Αξία: €10
Κράμα: Ag 925 (Ασήμι)
Ποσότητα: 10,000
Εκδόθηκε: 2008
Διάμετρος: 28.25 mm
Βάρος: 9.75 g
Εκδοτή Αξία: €35
Αξία αγοράς: N/A

Όλοι οι κάτοχοι ενός τηλεφωνικού αριθμού, πέθαναν μυστηριωδώς!


Εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία λογαριασμού με συγκεκριμένο αριθμό, αφού όλοι οι κάτοχοί του οδηγήθηκαν σε πρόωρο θάνατο!

Από τον βυθό της θάλασσας στο μουσείο


Ναυάγια και βυθισμένοι οικισμοί στο νέο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

ShouldIChangeMyPassword.com: η ιστοσελίδα που σας ενημερώνει για το αν πρέπει να αλλάξετε κωδικό!


Αν έχετε υποψίες ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και αναρωτιέστε αν θα πρέπει να αλλάξετε password, η νέα ιστοσελίδα ShouldIChangeMyPassword.com σας δίνει την απάντηση!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Oι υποθαλάσσιες Πύλες του Άδη των Μάγια!


Οι Μάγια τις θεωρούσαν ως πύλες εισόδου στον Κάτω Κόσμο. Λέγονται σενότες και είναι μεγάλες κοιλότητες νερού που έχουν βάθος ακόμη και 60 μέτρα.

Η πλούσια πανίδα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


Πάνε 20 εκατομμύρια χρόνια από τότε που η «κοσμογονία» της εποχής είχε σαν αποτέλεσμα η μεγάλη λίμνη στη θέση της σημερινής βορειοδυτικής Λέσβου και το τριγύρω της περιβάλλον με το υποτροπικό κλίμα να καταχωθεί κάτω από στρώματα λάβας και στη συνέχεια να απολιθωθεί.