Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πέντε γυναίκες που δεν υπήρξαν ποτέ!


Τον τελευταίο καιρό, στο εξωτερικό, γίνεται ένας μικρός χαμός στο ίντερνετ, με μια είδηση που εμπλέκει έναν αθλητή-σταρ μιας ομάδας αμερικάνικου ποδοσφαίρου, τον Manti Te’o (φωτογραφία) της Notre Dame.

Η είδηση αναφέρει ότι ο αθλητής δέχτηκε κάποια απανωτά, άσχημα χτυπήματα της μοίρας. Πρώτα έμαθε για το χαμό της γιαγιάς του και έπειτα της φίλης του, Lennay Kekua. Το θέμα είναι ότι πρόκειται μάλλον για φάρσα (hoax) αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος αν επινόησε την "θανούσα" ο ίδιος ή κάποιος άλλος.Όπως και να έχει το θέμα, δείτε ακόμα πέντε γυναίκες που δεν υπήρξαν ποτέ. Και μην ξεχάσετε να δείτε και τέσσερις οικισμούς που δεν υπήρξαν ποτέ!


Η Allegra Coleman είναι ένα ψεύτικο supermodel, που επινόησε μια δημοσιογράφος, η Martha Sherrill, γράφοντας μια παρωδία για τα προφίλ των διάσημων. Το μοντέλο πόζαρε για το εξώφυλλο του Esquire του Νοεμβρίου 1996 (για την ακρίβεια, πόζαρε η Ali Larter με το όνομα της Allegra) και δίπλα υπήρχε ο τίτλος "Dream Girl" (εικόνα πάνω).Η Aimi Eguchi ανακοινώθηκε σαν το έβδομο μέλος του Γιαπωνέζικου pop συγκροτήματος AKB48. Αλλά πρόκειται για ένα CGI (ειδικά εφέ) που αποτελείται από τα άλλα έξι πραγματικά μέλη του συγκροτήματος. Η προσθήκη της στο συγκρότημα ανακοινώθηκε στα Γιαπωνέζικα περιοδικά -και μάλιστα, πόζαρε για ένα, το Weekly Playboy (εικόνα πάνω). Όταν οι οπαδοί του συγκροτήματος άρχισαν να ψάχνουν περισσότερο για το ποια ήταν η Aimi Eguchi, η αλήθεια δεν άργησε να φανεί.Η Lucy Ramirez υποτίθεται ότι ήταν αυτή που έδωσε έγγραφα στον Bill Burkett (φωτογραφία) που αμφισβητούσαν τη θητεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ George W. Bush στον στρατό, γνωστά και σαν "Killian documents". Αμέσως άρχισε η αμφισβήτηση για το τι έκανε ο Bush στον στρατό, όταν όμως άρχισαν και οι ερωτήσεις για το ποια ήταν η Ramirez και αν τα έγγραφα ήταν αληθινά, κανείς δεν μπόρεσε να την εντοπίσει.


Η Kaycee Nicole ήταν μια έφηβη με λευχαιμία που βρήκε παρηγοριά σε ιστοσελίδες και chat rooms. Πέθανε στις 14 Μαΐου του 2001 και αμέσως όλο το ίντερνετ θρήνησε για το χαμό της. Όμως η Kaycee Nicole ήταν στην πραγματικότητα η Debbie Swenson, μια μεσήλικη μητέρα από την Οκλαχόμα, που χρησιμοποιούσε αυτό το προφίλ για να γράφει σε μπλογκ για την λευχαιμία, τη ζωή, το θάνατο και την επιβίωση. Όταν η Swenson ομολόγησε την απάτη, πολλοί "φίλοι" της Kaycee, εξοργίστηκαν.Η Tokyo Rose ήταν μια Γιαπωνέζα ραδιοφωνική προσωπικότητα που, σύμφωνα με το FBI, "προσπάθησε να αποθαρρύνει τους Αμερικανούς στρατιώτες και ναύτες κατά τη διάρκεια του πολέμου, επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τις θυσίες τους". Μετά τον πόλεμο, δυο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να την εντοπίσουν, η οποία μέσω των ραδιοφωνικών της εκπομπών χλεύαζε τους Αμερικανούς στρατιώτες. Μετά από έρευνες εντόπισαν κάποια Iva Ikuko Toguri d’Aquino (φωτογραφία από τη σύλληψη της), η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν η Tokyo Rose. Το FBI όμως έχει αντίθετη άποψη:

Το πρόβλημα με την Aquino, ήταν ότι η "Tokyo Rose" δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά το παρατσούκλι που έδιναν οι στρατιώτες στις γυναίκες που μιλούσαν αγγλικά και έκαναν προπαγανδιστικές εκπομπές με διάφορα ψευδώνυμα. Αποτέλεσμα της συνέντευξής της ήταν ο κόσμος -όχι όμως ο στρατός και το FBI- να την δουν σαν την μυθική πρωταγωνίστρια "Tokyo Rose".

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1949 η Aquino καταδικάστηκε για προδοσία.

πηγή: smithsonianmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου