Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Που γυρίστηκε το Django Unchained


Το Oak Alley Plantation, που επισκέφθηκε ο σκηνοθέτης, αλλά τελικά απέρριψε για το Evergreen Plantation.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει -μετά από τρία και το Inglourious Basterds- με ένα γουέστερν. Ο τίτλος και η τοποθεσία της ταινίας είναι εμπνευσμένα από το σπαγκέτι γουέστερν "Django: Ο Τρομοκράτης του Πάσο-Ντόμπλε" (Django, 1966) και τις ανεπίσημες συνέχειες με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Νέρο.Από τους βάλτους της Λουιζιάνα και τις επαύλεις του Όσα Παίρνει ο Άνεμος, μέχρι τους σκονισμένους λόφους της Αλαμπάμα στην Καλιφόρνια, ευκαιρία να δούμε μερικά από τα μέρη όπου γυρίστηκε η ταινία στις ΗΠΑ.

Στο Evergreen Plantation διατηρούνται 22 καλύβες που διέμεναν σκλάβοι και βρίσκεται στη λίστα του Μονοπατιού της Αφροαμερικάνικης Κληρονομιάς της Λουιζιάνα (Louisiana African American Heritage Trail) για τη σημασία του.
Οι υγρότοποι του Barataria Preserve στην Λουιζιάνα. Το Barataria Preserve είναι τμήμα του Εθνικού Πάρκου Jean Lafitte, λίγα μίλια από την Νέα Ορλεάνη.

Οι λόφοι της Αλαμπάμα στην Καλιφόρνια. Οι βράχοι αυτοί αποτελούν αγαπημένο κινηματογραφικό προορισμό. Άλλωστε, είναι κοντά στο Χόλιγουντ.Το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι κομμάτι των Βραχωδών Ορέων, μερικά μίλια μακριά από το Yellowstone.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου