Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πως περίμεναν οι επιστήμονες το τέλος του κόσμου το 1939;

Θα καείς. Θα παγώσεις. Και το φεγγάρι θα εκραγεί. Τέσσερα ανατριχιαστικά σενάρια Αποκάλυψης από ένα τεύχος του "Popular Science" από τον Σεπτέμβριο του 1939.

Κάποιοι λένε ότι ο κόσμος μας θα τελειώσει καιόμενος, άλλοι μέσα σε πάγο. Οι επιστήμονες του 1939 ήθελαν να προσθέσουν και την έκρηξη του φεγγαριού και τεράστιους μετεωρίτες στη λίστα -και έτσι δημιούργησαν μερικές τρομακτικές εικονογραφήσεις για να δείξουν στο κόσμο το πως θα είναι το τέλος. Το "Popular Science" δημοσίευσε αυτές τις εικονογραφήσεις της Αποκάλυψης, μαζί με ένα τρισέλιδο άρθρο, στο τεύχος του Σεπτεμβρίου του 1939.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ: "Ένας γιγαντιαίος μετεωρίτη κινείται με άγριες διαθέσεις στο διάστημα ... μπορεί να χτυπήσει τη Γη και να εξαπλώσει τον όλεθρο με την πρόσκρουση και την καυτή του ανάσα"

Στην παραπάνω εικόνα, ένας μετεωρίτης χτυπάει το Μανχάταν. "Οι άνθρωποι που θα επιβιώσουν της πρόσκρουσης απειλούνται, όχι μόνο από τους φοβερούς σεισμούς, αλλά και από τα αποπνικτικά αέρια που θα κινούνται με την ταχύτητα ενός τυφώνα που θα προκληθεί στο σημείο της πρόσκρουσης," εξηγούσε το Popular Science.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ: "Αν ο ήλιος γίνει πιο θερμός, η ζωή θα χαθεί στην υπερθερμασμένη ατμόσφαιρα"


ΠΑΓΕΤΟΣ: "Καθώς ο ήλιος θα σβήνει, πάγος θα καλύψει τη Γη και οι άνθρωποι θα τρέμουν γύρω από φωτιές μέσα σε σκοτεινές σπηλιές"

ΕΚΡΗΞΗ: "Η Γη θα έλξει τη Σελήνη, τεράστιες παλίρροιες θα συμβούν και θα εξαπολυθεί η Κόλαση που βράζει κάτω από την επιφάνεια της"

Ολόκληρο το άρθρο εδώ (αγγλικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου