Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Τα μυστηριώδη θολωτά σπίτια του Cape Romano στην Φλόριντα των ΗΠΑ


Αν κάνει κάποιος ζουμ χρησιμοποιώντας το Google Earth στο νοτιότερο σημείο του νησιού Cape Romano στη Φλόριντα των ΗΠΑ, θα δει μερικά περίεργα θολωτά κτίρια κατά μήκος της ακτογραμμής. Πρόκειται για εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουν μπερδέψει το διαδίκτυο όσον αφορά την ύπαρξή τους για πολλά χρόνια. Ποιος τα έφταιξα και για ποιο σκοπό;


Κάποιοι νόμιζαν ότι ανήκαν σε κάποια μυστική αίρεση, ενώ άλλοι έλεγαν πως είναι απομεινάρια εξωγήινων. Αλλά χάρη σε μια τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, έχουν αποκαλυφθεί φωτογραφίες των κτιρίων πριν από την καταστροφή τους, καθώς και μια ιστορία των προηγούμενων ιδιοκτητών τους.


Σύμφωνα με την ιστορία, τα κτίρια ήταν ένα μέρος διακοπών και χτίστηκαν το 1982 από έναν συνταξιούχο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν επίσης και ενθουσιώδης του "φτιάξτο μόνος σου". Οι θόλοι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους, με ηλιακούς συλλέκτες, εσωτερική θέρμανση, καθώς και άλλα οικολογικά χαρακτηριστικά. Η οικογένειά του έζησε στους θόλους μέχρι το 2005, οπότε και πουλήθηκαν σε κάποια άλλη οικογένεια και σύντομα όλοι οι θόλοι καταστράφηκαν από τον τυφώνα Wilma.


Σήμερα τα σπίτια βαδίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλο και πιο μέσα στον Κόλπο του Μεξικού, ένα δημοφιλές μέρος για τους αστικούς εξερευνητές και τους φωτογράφους που τους αρέσει η περιπέτεια. Οι θόλοι μπορούν πλέον να είναι προσβάσιμοι μόνο με βάρκα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου