Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πως έβαψαν το Χρυσό Κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στο "Goldfinger"


Βήμα πρώτο: Η ηθοποιός Σίρλεϊ Ίτον εμφανίζεται ως πτώμα βαμμένη με χρυσή μπογιά στην ταινία "Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 Εναντίων Χρυσοδάκτυλου" (Goldfinger, 1964), την τρίτη ταινία του Πράκτορα της MI6 με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.Βήμα Δεύτερο: Έχουν διαβεβαιώσει την Ίτον ότι δεν πρόκειται να πεθάνει από "ασφυξία του δέρματος" -αν και μάλλον δεν είναι εντελώς σίγουροι το 1964.

Βήμα Τρίτο: Και επειδή "ο φόβος φυλάει τα έρμα", προσλαμβάνεται ένας γιατρός για να βρίσκεται στα πλατό, ανά πάσα στιγμή. Για τον ίδιο λόγω, το στομάχι της ηθοποιού δεν βάφεται.

Βήμα Τέταρτο: Η Ίτον περνάει δυο ώρες στο make-up ... (προφανώς ο καλλιτέχνης που την έβαψε δε θα τις ξεχάσει ποτέ αυτές τις δύο ώρες).Βήμα Πέμπτο: Παρά το γεγονός ότι ο μύθος της ασφυξίας της επιδερμίδας στηρίζεται κυρίως στην εσφαλμένη πεποίθηση ότι η "αναπνοή συμβαίνει, τουλάχιστον εν μέρει, μέσω του δέρματος", υπάρχει η ανησυχία ότι το δέρμα είναι η κύρια επιφάνεια ανταλλαγής θερμοκρασίας, και αν η θερμότητα συσσωρευτεί για πολύ ώρα, "κλειδωθεί" κάτω από το δέρμα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επέλθει θάνατος. Οι σκηνές της Ίτον κινηματογραφήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.Βήμα Έκτο: Μετά το γύρισμα των σκηνών, η υπεύθυνη γκαρνταρόμπας και η βοηθός make-up τρίβουν την Ίτον για να την ξεβάψουν. Για να φύγουν τα όποια υπολείμματα χρυσού, η Ίτον πηγαίνει σε χαμάμ ώστε να ιδρώσει (αυτές οι φωτογραφίες χάθηκαν;).Βήμα Έβδομο: Προφανώς για να αποκτήσει δημοσιότητα η ταινία, εξαπλώνεται η φήμη ότι η Ίτον πέθανε από ασφυξία λόγω του χρυσού χρώματος κατά τα γυρίσματα (όπως ακριβώς και στην πλοκή της ταινίας).

Παρά τον αστικό μύθο που ακολούθησε την ταινία, η Ίτον ζει μέχρι και σήμερα και μάλιστα το 2003 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο των MythBusters για να καταρρίψει τον μύθο μια και καλή!


φωτογραφίες: David Hurn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου